Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GODT FRA ARNE AND OG VENNER (18.02.07 )

Charlie Christensen er en av Sveriges dyktigste serieskapere. Nå er han albumaktuell i Norge med nye tegneserier fra Arne Ands univers.


Av: Kristian Hellesund

Arne And er blitt en moderne, svensk tegneserieklassiker. Charlie Christensens humoristiske og samfunnsrefsende fugl har alltid kunnet by på god underholdning og poenger til ettertanke.

I 1995 la Christensen ned den suksessrike tegneserien og konsentrerte seg om andre prosjekter. Blant annet laget han en tegneserieversjon av Frans G. Bengtssons “Røde Orm”, som Schibsted Forlagene ga ut på norsk i 2004. I 2003 dukket journalisten Konrad K. opp som hovedperson i en ny avisserie fra Charlie Christensen. Sannsynligvis var abstinensene fra å tegne Arne And for store for Christensen, for etter elleve seriesider dukket tegneserieanden opp på ny som bifigur i Konrad K. Det var ikke nok for Arne And, og anden overtok like godt serien. I albumet Arne And & Co samles alle Konrad K.-sidene sammen med nytt Arne And-materiell. I tillegg er Charlie Christensens serie Bar Nero, som har handling fra Arne Ands univers, også i samlet form i albumet.

“Nye” Arne And viser Charlie Christensen i storslag som serieskaper. Arne And har siden sist vært gjennom et samlivsbrudd, og i serien er han tilbake som barvanker og storsjekker. Charlie Christensen fortsetter med sine skråblikk på den svenske hverdagen, og det er friske takter over Arne And. Christensen viser seg som vanlig frem som en utmerket tegner, og det er en fornøyelse å lese disse nye Arne And-sidene.

Konrad K. og Bar Nero er også gode tegneserier, men de faller litt gjennom sammenlignet med Arne And. Bar Nero byr på et stort persongalleri, og serien ville sikkert vært mer spennende om Christensen hadde servert enda flere sider med tegneserien, slik at man som leser kunne blitt bedre kjent med både baren og dens stamgjester. Konrad K. er en refsende journalist med stadige kritiske blikk på sin omverden. Hans pekefinger rettes både her og der, og de få sidene Charlie Christensen laget holder høy standard.

Arne And & Co. er et meget godt album som viser flere sider ved tegneseriene til Charlie Christensen. Materialet har tidligere vært trykt i Larsons Gale Verden det siste året, men det tåler helt klart et gjensyn i samlet form. I tillegg er Charlie Christensens tegninger best i albumformat, og detaljene i seriene kommer til sin rett i et album fremfor i vanlige tegneseriehefter.

Arne And & Co
ISBN 978-82-516-2775-7
52 sider
49,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  1. AISBN 978-82-516-2775-7arne And & Co
    Adr:Arnatveitveien 108
    5262 Arnatveit
    Tlf:45434322


    Åge Olsen    18. July 2007, 19:45    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)