Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

KJEKT FOR DE YNGSTE ( 1.03.07 )

Rabbel nr. 7 fortsetter i barnebladets allerede oppgåtte spor. Det byr på artige tegneserier for barn i småskolealder samt ulike oppgaver og aktiviteter.

Av: Kristian Hellesund

Anna Fiske har skapt et eget tegneserieuttrykk gjennom bladet Rabbel. Med en enkel, naivistisk tegnestil kombinert med koselige fortellinger, lager hun kjekke tegneserier for barn i småskolealderen. I tillegg kan tegneserieheftene by på oppgaver og aktiviteter av ymse slag.

Det er det positive og det gode som går igjen i Rabbel. Av heftet skinner det gjennom et grunnsyn om at barn er søkende, interesserte og opptatt av utfordringene i hverdagen. Dermed velger Fiske å skildre det dagligdagse. Samtidig viser hun leserne hvordan man kan få noe ekstra ut av hverdagen gjennom eksemplets makt i fortellingene eller ved å introdusere de forskjellige aktivitetene.

I Rabbel nr. 7 åpner ballet med historien “Palle Puddel får besøk”, der en gammel kamerat av Palle dukker opp. Vennen dominerer Palle, men det hele løser seg etter hvert. Anna Fiske viser her teft ved å ta opp et tema barn er opptatt av, og ved å vise hvordan det kan løses, gir hun også noe tilbake til leserne. Humor har Fiske også, og det kommer først og fremst frem i en historie om Ella Elg og fuglemating. Best er Anna Fiske når hun er selvbiografisk. I “Farmor og jeg” stråler Fiske ut livsglede og respekt for de eldre og det de har opplevd. Historien er i tillegg småhumoristisk og med herlige hopp mellom handling og forklaringer. Det hele munner ut i en pedagogisk korrekt overgang med en introduksjon til kortspillet Sulterev.

Rabbel nr. 7 er først og fremst en god leseopplevelse for barn i alderen seks til elleve år. Historiene er lettleste, men tekstboblene og forklaringsrutene i dette bladet inneholder her og der altfor mye tekst for de yngste leserne. Ikke alle tredje- og fjerdeklassinger vil derfor ha fullstendig utbytte av å lese heftet på egenhånd, men kanskje de kan få hjelp av en voksen?

Rabbel nr. 7
ISBN 82-91187-60-6
36 sider
39 kroner
No Comprendo Press

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)