Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SMÅHUMORISTISK ( 1.03.07 )

FoxTrot har fått sin norske albumdebut i år. Albumet byr på en og annen morsomhet, men det tar aldri helt av.

Av: Kristian Hellesund

Beskrivelsen “trofast sliter” kan definitivt tilskrives FoxTrot. Den humoristiske stripeserien til Bill Amend går fast i mer enn 1.000 aviser verden over, og den har hatt jevnlig eksponering i norske tegneseriehefter. FoxTrot inntok Larsons Gale Verden som biserie i 1992, og serien har også vært innom det kortlivede Grimmy-heftet. Den har derimot aldri figurert i egne, norske utgivelser før nå, når Schibsted Forlagene byr på et eget FoxTrot-album. Og mer er i vente. Et nytt album kommer senere i år.

Det er en kjernefamilie det fokuseres på i FoxTrot. Hvert av familiemedlemmene har sine særegenheter, og humoren baseres gjerne omkring disse. I tillegg satser Amend på enkelte uventede crazyinnslag og et og annet bisarrt innfall. I albumet er det spesielt sekvensen der familiefaren Roger skal på forretningsreise til Sverige som skiller seg ut som spesielt lattervennlig. Ellers er humoren på det jevne med bare en og annen morsomhet som gjør seg fortjent til latter. I denne utgivelsen er FoxTrot tegneserien man fniser litt av uten at de store gapskrattene kommer.

Bill Amend har valgt å gi FoxTrot en enkel tegnestil. Hovedpersonene er kuleøyde og kraftig karikerte, mens bakgrunnene er alt annet enn detaljerte. Dette gir FoxTrot et eget særpreg, der tegneseriefigurene dessverre blir litt sjablongaktige.

Det er på tide at FoxTrot samles i eget album, men denne anmelder har sett mer sprudlende og morsommere striper og søndagssider enn det som er gjengitt her. Like fullt bør albumet glede de mange FoxTrot-leserne som ellers bare møter serien som en biserie.

FoxTrot
ISBN 978-82-516-2819-8
36 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)