Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ASK, ÆRLIG OG HAALAND NOMINERT ( 5.03.07 )

23. mars skal Kultur- og kirkedepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur deles ut. Lene Ask, Tor Ærlig og Karine Haaland er nominert til tegneserieprisen.

Av: Kristian Hellesund

Det er mer ikke bare Sproingprisen som skal deles ut i mars. 23. mars skal kulturminister Trond Giske hedre vinnerne av Kultur- og kirkedepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2006. I kategorien tegneserier er det i år tre kandidater. Lene Ask er nominert for Hitler, Jesus og farfar (Jippi forlag), Tor Ærlig er nominert for Ser du meg nå? (Jippi forlag), mens Karine Haaland har fått nominasjon for Piray julen 2006 (Egmont Serieforlaget).

Departementets priser har vært delt ut siden 1948. Tegneserieprisen innen barne- og ungdomslitteratur er mye nyere, og blant tidligere vinnere siden 1990 er InkaLill, Anna Fiske, Arild Midthun, Terje Nordberg, Knut Westad, Dag Frognes, Bjørn Ousland, Ola A. Hegdal og Tore Strand Olsen. Juryen bak nominasjonene er administrert av Norsk barnebokinstitutt.


Tor Ærlig og Karine Haaland er blant de nominerte til Kultur- og kirkedepartementets tegneseriepris innen barne- og ungdomslitteratur.


Lene Ask er også nominert til tegneserieprisen.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)