Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ER DETTE BLADET PÅ VEIEN TIL FORTAPELSEN? (22.03.07 )

Av: Frank Flæsland

Agent X-9 strever fremdeles med å finne “nye” serier som kan passe i dette formatet. Etter at leseravstemmingen ble negativ til nyere serier som “American Century”, har det stort sett vært gamle travere av stripeserier som har vært med, med Modesty Blaise som fast innslag.

Dessverre har de fortsatt med å kjøre de reformaterte stripene av Modesty Blaise med dårlig strek, der noen ganger figurene er nesten utviskede, som Anastasia på side 9 i bladet, der kun håret gjør henne identifiserbar. Albumserien hadde en mye tydeligere versjon av historien.

Bladet følger opp med en kort Rip Kirby fra seriens siste dager, jeg går ut fra at det er omredigeringen som gir streken et litt ujevnt preg her. Det kan se ut som om noen av rutene er blåst altfor mye opp i størrelse, som gir disse en feit strek sammen med et skisseaktig preg.

Et par korte episoder fra Paradox Press “Big Books” er også med, denne gangen om bøllete banditter. Disse er laget av forskjellige serieskapere og er av svært ulik kvalitet, men basert på sanne historier.

Jeg var svært spent på hvordan “Veien til Perdition” ble i dette bladet, og ble skuffet over at redaktøren hadde valgt å presse fire av originalsidene inn på hver side i bladet. Dermed ble en del av de fine tegningene til Richard Piers Rayner regelrett ødelagt, samtidig som teksten ble vanskelig å lese uten forstørrelsesglass. Som regel er de to delene av hver side satt ved siden av hverandre som en stripe, det er brukt nødløsninger der dette ikke var mulig (Som s. 76). Dersom du ønsker å lese denne serien, anbefaler jeg at du får tak i den norske utgaven som kom for noen år siden, eller kjøper originalen.

Bladet avsluttes med “Spaghetti Brothers”, den serien jeg liker best i bladets nåværende form. Trillos utstuderte intriger og Mandrafinos stilsikre strek svikter sjelden i disse korte avsnittene om innvandrerfamilien fra Italia.

Agent X-9 nr. 3/2007
100 sider
39 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
 1. Agent X9 er dyret som nekter å dø. Landet vårt er på mange måter en tumleplass for blader og magasintyper som ikke har eksistensberettigelse så mange andre steder i verden. Samlehefter har høy status i Norge, enten det gjelder humor (Tommy & Tigern) eller action (Agent X9). Det er nok ikke mange andre land i verden som kan skilte med denne typen blader, langt mindre vise til stødig salg av antologihefter.
  Ax9 er en institusjon, og Modesty er nok dessverre helt nødvendig for at bladet skal overleve. Dermed blir bladet nokså uinteressant for oss som har serien komplett fra før, men greit nok for dem som vil ha krim-tidtrøyte. Redaksjonen skal ha ros for forsøkene på å dra den gamle støveren inn på nytusentallet, men jeg tror nok at hovedmassen lesere ønsker bladet slik det har vært. Så hvorfor kjøper de da ikke de gamle bladene på bruktbutikken? Det fines da nok å hente der…


  Spacedog    22. March 2007, 23:33    #
 2. Sist jeg leste Agent-X9 hadde de en bra tegnet og greit fortalt historie om en fyr kalt Dudley.

  Så var det dinosaurer, og annet rart.

  Eller forveksler jeg med et annet blad?


  Quakeulf    24. March 2007, 03:26    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)