Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ACHDÉ TIL RAPTUS (22.03.07 )

Enda en fransk serieskaper er bekreftet som gjest på den bergenske tegneseriefestivalen Raptus. Lucky Luke-tegneren Achdé stiller opp i Grieghallen i september.

Av: Kristian Hellesund

Det blir et mangfold av serieskapere som skal ta turen til Bergen og tegneseriefestivalen Raptus til høsten. Som Serienett tidligere har opplyst, stiller Jerry Scott, Marcello Toninelli, David Bishop, Albert Weinberg, Vince Deporter, Dany, Peter Madsen, Michel Blanc-Dumont, Knut Westad, Hermann Huppen, Tibet og Thierry Capezzone i Grieghallen 28.-30. september. Nå får de følge av enda en franskmann. Raptus-general Trond Stien opplyser til Serienett at også Lucky Luke-tegneren Achdé kommer til Raptus.

Achdé heter egentlig Hervé Darmenton. Han har laget flere serier for det franske forlaget Dargaud. Blant dem kan man nevne “CRS=Détresse”, der han har samarbeidet med Erroc og Raoul Cauvin. Achdé overtok tegneansvaret for Lucky Luke etter at Morris gikk bort i 2003.

Les mer om Raptus 2007 hos Serienett:
Hermann til Raptus 2007
Solid fransk-belgisk preg på Raptus
Capezzone til Raptus 2007
http://www.serienett.no/article/422/peter-madsen-til-raptus

divider
 1. Et stjernespekket lag i år, en programtopping av de sjeldne. Bra jobbet, synes jeg. Får håpe at program og gjester greier å inspirere det to-hodede monsteret “vanlige folk” og “tegneserieinteresserte” til å komme i stort antall!


  Spacedog    24. March 2007, 10:42    #
 2. Angåande Doctor Who etc. så er vel dette snakk om dei som arbeidar med spin-off teikneseriane. Ingen har vel sagt noko anna.

  “er det sånn at etter at det nå har blitt en festival i Oslo gir Raptus (om mulig enda mer) blaffen i å tenke på denne type serier.”

  Såvidt eg veit er dei store gjestane til OCX Lars Fiske, Steffen Kverneland, Mads Eriksen, Lene Ask og Manuele Fior. Greie folk, men Hermann åleine har meir “cred” på kunstneriske ambisøse serier enn alle desse samanlagt. Og det er ikkje sånn at dei andre Raptus gjestane berre er kommersielle teikne-robotar heller.

  Eg er ikkje lenger involvert i Raptus, men eg kjenner mange der og det har aldri vore snakk om at Raptus har gitt blaffen i kunstnerisk ambisiøse serier. Snarare tvert imot. Det har alltid vore ei målsetting å få tak i dei gode forfattarane og teiknarane og få i gong diskusjonar omkring mediet. Men Raptus har og prøvd å gi rom for Handverkarane, dei som lagar dei seriane vi leser dag ut og dag inn, men som vi tar for gitt.

  Eg har ikkje sett noko teikn på at Raptus har gitt opp sitt ambisjonsnivå etter at OCX er komen på bana. Men eg veit og at det tar tid å byggje opp ein solid festival. Mykje av det som trekker gode gjestar er eit godt rykte. Raptus har det, OCX kjem til å bruke eit par år på å opparbeide seg det, og det vil nok ta 2 eller 3 år før ein med rette kan samanlikne dei to.


  Knut Robert Knutsen    6. April 2007, 09:57    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)