Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

100 BULLETS VENDER TILBAKE (26.04.07 )

100 Bullets er hardkokt krim i tegneserieform. Nå inntar serien til Brian Azzarello og Eduardo Risso Norge på ny, og denne gangen i samlet form.

Av: Kristian Hellesund

Det er mye spennende å lese blant utgivelsene i tegneserieromanbokklubben Serieverket for tiden. Egmont Serieforlaget har gitt ut en rekke interessante titler, og i mai kommer 100 Bullets av Brian Azzarello og Eduardo Risso som månedens bok. Mens en rekke avsnitt av serien ble gitt ut av Bladkompaniet i hefter som Inferno og Magnum i 2000 og 2001, velger Egmont Serieforlaget å samle de 14 første bladene av tegneserien fra DC Comics’ Vertigo-etikett.

100 Bullets blander konspirasjonsteorier og hardkokt krim. En stadig tilbakevendende figur er agenten Graves, som tilbyr mennesker å hevne seg etter å ha blitt utsatt for overlast av ulik karakter. De får utdelt 100 kuler det er umulig å spore, slik at en morderisk hevnakt ikke vil medføre straffeansvar.

Serieskaperne Brian Azzarello (manus) og Eduardo Risso (tegning) har fått flere priser for 100 Bullets. Blant annet har begge fått Harvey-prisen som henholdsvis beste forfatter og tegner, mens serien har fått både Eisner- og Harvey-pris som beste tegneserie. Begge har også hatt serier på norsk. Bladkompaniet ga ut serieskapernes Jonny Double i Inferno i 1999, mens Westwind forlag ga ut Rissos samarbeidsprosjekt med Carlos Trillo, “Den udødelige”, i 2006. Serien finnes i bind 2 av Svartebøkene.

divider
  1. Fjorten hefter i en jafs er et solid stykke seriekake. Dessverre blir bøkene ganske dyre.


    Jon Løvstad    27. April 2007, 01:04    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)