Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MYE BEDRE ENN NAVNET (26.04.07 )

Oppgulp er Lars Lauviks humoristiske enrutere. Det første albumet med serien viser at serieskaperen definitivt har mer å by på enn Eon og Wildlife.

Av: Kristian Hellesund

Flere norske serieskapere driver med vitsetegninger på si. Pondus-skaper Frode Øverli serverer Rutetid, Kollektivet-sjefen Torbjørn Lien lager Mannakorn, mens Lars Lauvik byr på Oppgulp. Nå er en rekke av enruterne til Lauvik samlet i eget album fra Schibsted Forlagene.

Wildlife og Eon viser at Lauvik er blant Norges ledende serieskapere, men de surrealistiske og til tider interne morsomheter i for eksempel Eon gjør at Lauviks tegneserier til tider kan bli noe utilgjengelig for enkelte. Slik er det ikke med Oppgulp. Vitsetegningformatet og en mer folkelig humor gjør at dette albumet er Lauviks så langt mest tilgjengelige utgivelse. I tillegg skader det ikke at Lars Lauvik er en glimrende tegner og at humoren i Oppgulp holder høy standard. Det er mye å le av i dette albumet, og poengene er ofte overraskende og absurde. Samtidig er Lauvik glad i å fleipe med det hverdagslige, og det gjør han til gangs med stil.

Oppgulp er blitt en del av de to samlebøkene som så langt er gitt ut med seriene til Lars Lauvik. Dette albumet viser at vitsetegningene står på egne ben, så hvorfor ikke flere album?

Oppgulp
ISBN 978-82-516-2824-2
36 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)