Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

LESVERDIG MED MUTANTER (27.04.07 )

X-Men har mistet sitt norske hefte. Nå bytter mutantgruppen og Wolverine på å fronte det nye månedsheftet Marvel Spesial.

Av: Kristian Hellesund

Etter flere år med eget hefte på 100 sider med seks årlige utgivelser, har X-Men fått ny status i Norge. Mutantgruppen deler nå på månedsheftet Marvel Spesial sammen med Wolverine, og annenhver måned er det X-Men som er i fokus i bladet.

Marvel Spesial nr. 2/2007 er ingen ren fortsettelse på historielinjene fra X-Men nr. 6/2006 fra Egmont Serieforlaget. I stedet velger Schibsted Forlagene å hoppe over miniserien “House of M” og starte med en historie som bygger på miniserien. Heldigvis kombineres dette med et kort handlingsreferat, slik at norske lesere kan komme inn i det nye punktet i historierekkene med Marvel-mutantene. Særlig spennende er ikke starten på Marvel Spesial nr. 2/2007. Dette er mest en sammenfatning i tegneserieform over hvordan Marveluniverset ser ut etter hendelsene i “House of M”, og dermed er dette et OK startpunkt for nye X-Men-lesere i Norge. Manusforfatter Chris Claremont vet å bære en historie, men dessverre er ikke tegnerteamet Randy Green og Aaron Lopresti hentet fra den aller øverste hyllen. Her går det i en skisseaktig stil med klar inspirasjon fra animerte utgaver av Marvels tegneseriehelter, og det er påfallende hvor lite spennende tegnerne er i forhold til Trevor Hairsine og tusjere som Scott Hanna i andre halvpart av heftet.

Hairsine samarbeider med manusforfatter Ed Brubaker om historien “Deadly Genesis”, som påbegynnes i Marvel Spesial nr. 2/2007. “Deadly Genesis” er en fortsettelse på første del av heftet, men samtidig byr den på et utall referanser til skapelsen av de “nye” X-Men i Giant-Size X-Men nr. 1 fra 1975. Denne historien kom på norsk i tegneserieheftet Prosjekt X i 1985, men like fullt står “Deadly Genesis” seg alene uten at man trenger grave frem gamle blader. Brubaker er flink med replikker og dialoger, og han kan skape spenning. Trevor Haisine og tusjerne han samarbeider med gjør en god jobb, og et femtitalls sider med “Deadly Genesis” i Marvel Spesial nr. 2/2007 skaper mersmak for fortsettelsen som kommer i juni.

Denne anmelder har tidligere skrevet at Marvel Spesial nr. 1/2007 med Wolverine er den beste utgivelsen med Marvel-superheltene etter at Schibsted Forlagene overtok lisensen ved nyttår. Så langt blir det slik. En meget innholdsrik og god X-Men-utgivelse som Marvel Spesial nr. 2/2007 har en høy standard, men Wolverine-heftet hadde både bedre tegninger og bedre helhet. Dog er dette en god utgivelse, og mutantfans bør ikke gå glipp av Marvel Spesial nr. 2/2007. Men ta gjerne med opplysninger om originalpublisering i heftet neste gang, Schibsted Forlagene.

Marvel Spesial nr. 2/2007
100 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  1. Ja, ja dette bladet er vell og bra, men jeg lurte på en ting om det er bare meg eller har ALLE eksemplarene av dette bladet et slags merke helt øverst på første side? DU må holde bladet opp mot lyset for å se det er detbare meg eller?


    Hei    7. May 2007, 15:34    #
  2. Sorry jeg mente på framsiden….


    Hei    7. May 2007, 15:34    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)