Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

RADIO GAGA INNTAR EUROPA (29.04.07 )

Enda en norsk, humoristisk stripeserie tar steget utenfor landets grenser. Nå har Radio Gaga av Øyvind Sagåsen fått distribusjonsavtale i Tyskland.

Av: Kristian Hellesund

Norske tegneserier er blitt en eksportartikkel. Mens serier av for eksempel Frode Øverli, Lise Myhre og Jason allerede kan leses på flere fremmedspråk, er turen nå kommet til Øyvind Sagåsen og tegneserien Radio Gaga. Tegneserien, som blant annet er fast innslag i Egmont Serieforlagets tegneseriehefte Pondus, har fått seg distribusjonsavtale med Bulls Press i Tyskland. Distribusjonavtalen betyr at Radio Gaga skal lanseres i Tyskland, Østerrike, Sveits, Ungarn og flere andre europeiske land. Det er Stavanger Aftenblad som melder dette.

Det var tilfeldig at Radio Gaga endte opp hos Bulls Press.
-På en bokmesse i Frankfurt møtte jeg helt tilfeldig hovedsjefen for Bulls i Tyskland og ga ham noen eksemplarer av Radio Gaga på engelsk. Jeg ble veldig overrasket da de tok kontakt og ville distribuere serien, forteller Øyvind Sagåsen til Stavanger Aftenblad.

Overfor avisen beskriver serieskaperen Radio Gaga på denne måten.
-Det er en karakterbasert serie med seks faste figurer. Hovedsakelig handler ikke serien om radio, men om livet til personene som jobber der. Ideen var et redaksjonsmiljø fordi der skjer det mye, man kan ta inn dagsaktuelle ting og det kan komme sære karakterer innom som gjester i studio, sier Sagåsen.

Les mer hos Stavanger Aftenblad:
http://web3.aftenbladet.no/kultur/article444307.ece

divider
 1. Det som forundrer meg er ikke at Flis har funnet et europeisk marked, det merkelige er at han måtte gjøre det sjøl. “På en bokmesse i Frankfurt møtte jeg tilfeldigvis…” hvor mange ganger kan man regne med slik flaks? Har vi ikke Bulls-kontor i Norge? Burde ikke strengt tatt dette være slikt arbeid som de driver med, og betales for?

  Om Flis er representert av Bulls i Norge eller ikke er kanskje ikke det sentrale, men et lokalt kontor burde se på dette som sitt ansvar: å oversette og vise lokale serier for utenlandske kjøpere.

  Hvis en agent som Bulls ikke gjør slikt – er det ikke slikt vi har forlagsrepreentanter for? Eller er de for opptatte med å se på andres serier til å promotere sine egne?


  Spacedog    29. April 2007, 18:31    #
 2. Hva med han andre fyren som tegnet Pervokris som var identisk med Flis sin stil? Var de brødre?


  Quakeulf    29. April 2007, 20:26    #
 3. Kristian(?) Walters ? Trur ikkje han er i slekt med Øyvind Sagåsen (Flis)? Dei jobba saman ei stund, såvidt eg hugsar. Har ikkje høyrd noko om Walters på Leeeenge.


  Knut Robert Knutsen    29. April 2007, 22:16    #
 4. De tegnet ganske likt.

  Både har også tegnet for Pennyklubben. >:3


  Quakeulf    29. April 2007, 23:28    #
 5. Ikke å forglemme at edruskapsheftet Olaf G skal oversettes til tysk også. (en bok som er ramlende uforståelig for meg, men dog)


  Øystein    2. May 2007, 17:28    #
 6. Walters driver visst med noe film-greier i Stavanger. Han og Flis har produsert Pervo-kris sammen for Finnland i mange år. Såvidt jeg har forstått vokste begge opp i Odda, og var gode venner.


  Entry nr 2    6. February 2008, 12:53    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)