Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

TILBAKE I BYGDENORGE (18.05.07 )

Sigbjørn Lilleeng er tilbake. Tredje hefte av Nebelgrad Blues forteller at en av Norges bedre hverdagsskildrere er en serieskaper.

Av: Kristian Hellesund

Tredje utgivelse med Sigbjørn Lilleengs “Nebelgrad Blues” er ute. Lilleeng fortsetter her historien om gitaristen Bernard, vennene hans og andre beboere på det lokale tettstedet. Lilleeng har valgt en klassisk konflikt siom utgangspunkt: Her er det de snille (Bernard & co) som får bryne seg på de slemme – her presentert som de lokale rånerne med Reidar i spissen. Serieskaperen vet å gi karakterene sine personligheter og egenskaper som gjør grunnkonflikten interessant, men dessverre kommer det ikke noen forløsning her. I stedet byr Sigbjørn Lilleeng på en videreutvikling av kjærlighetslivet til Bernard og en interessant skildring av alenemoren Linda. I tillegg får det norske Idol-hysteriet en solid, satirisk og relevant bearbeidelse av Lilleeng.

Streken til Lilleeng er i en bevisst forenklet stil. Serieskaperen er effektiv og byr på en dramatisk og røff opplevelse for leseren. Det fungerer fordi de karikerte ansiktsuttrykkene og forenklede bakgrunnene gir en ekspressiv og opplevelsesfull reise i Lilleengs univers. Det er et troverdig univers med godt oppbygde figurer og slående, menneskelige replikker. Sigbjørn Lilleeng vet mye om benpipenes hvisken, og han skildrer det på en måte som gjør at det er lett å leve seg inn i verdenen til Nebelgrad Blues. Lilleeng er en som mestrer å skildre omverdenen sin, og det er absolutt ingen ulempe for norske tegneserier.

Med denne utgivelsen har Sigbjørn Lilleeng skapt høye forventninger til fortsettelsen. Holder han nivået fra oppstarten, blir Nebelgrad Blues nr. 4 en meget hyggelig utgivelse å se frem til. I mellomtiden skal Jippi forlag ha ros for en flott og konsis presentasjon av karakterene i Nebelgrad Blues. Denne utgivelsen kan man lett plukke opp uten noen forkunnskaper om karakterer og tidligere historier, og den vil uten tvil skape mersmak for forløpet til denne utgivelsen for nye lesere.

Nebelgrad Blues nr. 3
ISSN 0808-3797
52 sider
40 kroner
Jippi forlag

divider
  1. Ønsker å kjøpe 1 ex av “Nebelgrad Blues 3”
    Hvordan kan det ordnes?


    Øystein Hallre    11. March 2008, 13:47    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)