Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MANGLER GAPSKRATTENE ( 6.02.06 )

Etter å ha tegnet 500 striper, la Arne Bye ned tegneserien Holger og Hagbart i fjor. I en utgivelse fra Kelpie forlag samles to lengre historier med karakterene.

Av: Kristian Hellesund

Holger og Hagbart gjorde et godt inntrykk da tegneserien gjestet Pondus-bladet sommeren 2003. Senere dukket serien opp i blant annet to solohefter fra Pokus forlag, før serieskaper Arne Bye ga seg med Holger og Hagbart i 2005.

I “Holger og Hagbart: The Rock’n Roll Album” samler Kelpie forlag to lengre historier med de to vennene. Den første, “Rock’n Roll Children”, har tidligere vært på trykk i antologien Supernova i 2002, mens fortsettelsen fra 2002/03, “You Can’t Keep A Good Band Down”, aldri har vært utgitt før. Den førstnevnte historien, der Holger og Hagbart starter band, er ikke spesielt morsom og virker forutsigbar. Idéen med audition og mange ulike musikere fra ulike genrer har i tillegg vært brukt tidligere av Frank Margerin i et av hans Rockegjengen-album fra åttitallet.

“You Can’t Keep A Good Band Down”, som strekker seg over 24 sider, er et hyggeligere bekjentskap, selv om enkelte sekvenser som ikke driver handlingen videre kunne vært kuttet. I tillegg ligger avslutningen, der de to kameratene blir venner igjen, i luften vel lenge. Litt å le av underveis er det også, selv om de store gapskrattene uteblir. Det beste med utgivelsen er Arne Byes flotte strek, som passer utmerket til humoristiske tegneserier. Fargeleggingen er også verdt ros. Den er utmerket!

Kelpie forlag har valgt å gi ut heftene side i formatet 20×14 cm. Arne Byes strek plages ikke av dette. Det gjør derimot andre av Kelpies utgivelser, som skriker etter et større format. Alt i alt er dette en utgivelse på det jevne, som så langt er den beste av Kelpies utgivelser.

Holger og Hagbart: The Rock’n Roll Album
ISBN 82-92763-00-7
36 sider
35 kroner
Kelpie forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)