Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

NORSK SUKSESS FOR SPIDER-MAN ( 3.06.07 )

Spider-Man er en stor helt også i Norge. Etter fire uker på norske kinoer har nesten 250.000 nordmenn sett spillefilmen Spider-Man 3.

Av: Kristian Hellesund

Superhelter har interesse i Norge. Det kan man i alle fall si hvis det dreier seg om spillefilmer og Spider-Man. Den tredje filmen om edderkopphelten er sett av 249.176 besøkende på norske kinoer i perioden 4. mai til 1. juni. Dette betyr at Spider-Man 3 er den tredje mest sette filmen i Norge i 2007 bak “Pirates of the Caribbean – At World’s End” og “Olsenbanden jr: Sølvgruvens hemmelighet”. Dette går frem av tall fra Filmweb. Til sammenligning har andre tegneseriebaserte filmer som “300” og “Ghost Rider” besøkstall på henholdsvis 165.378 og 65.935 så langt i år.

I uke 21 var Spider-Man nummer 2 på den norske filmtoppen med 39.352 besøkende. Spillefilmen ble slått av “Pirates of the Caribbean – At World’s End”, som hadde hele 270.471 besøkende samme uke.

Se Filmtoppen hos Filmweb:
http://www.filmweb.no/filmtoppen/

Se besøkstall for superheltfilmer hos Serienett:
http://www.serienett.no/article/495/edderkopp-pa-filmtoppen

divider
 1. Etter å ha kvekket i stolen hver gang jeg har lest denne overskriften føler jeg at jeg må dele følelsen med resten av SN’s lesere: Hadde det ikke vært fantastisk – sånn bare uten videre – at heftet SPIDER-MAN (nå fra Schibsted, og ganske enormt bra innimellom) hadde ført til NORSK SUKSESS for bladet? Altså slik at folk hadde løpt til bladhyllene for å få med seg siste utgave før den ble utsolgt?
  At superfilmer hausses opp til å bli publikumsmagneter er virkeligheten slik vi må leve med den. Jeg skulle ønske at filmene kunne føre til mer lesning av relaterte tegneserier…


  Spacedog    5. June 2007, 21:11    #
 2. Den tid er forbi… Hvor mange så den første filmen? 550.000?


  Jon Løvstad    5. June 2007, 22:03    #
 3. Medievirkeligheten er en ganske annen nå i det 21. århundret. Iblant kan det virke som superheltenes popularitet på kino og tv øker omvendt proposjonalt med superheltenes popularitet i tegneserier.


  Lurk    5. June 2007, 23:00    #
 4. kloke ord fra begge… det er derfor mitt innlegg havner i gruppen “I wish….”


  Spacer    6. June 2007, 12:53    #
 5. Det kan virke slik, Lurk. Jeg tror også at H&M selger mer Spider-Man sokker enn det går blader over disk her til lands. De store superheltene har virkelig blitt internasjonale brands som selger alt fra sokker til tannpasta, men sørgelig lite av primærproduktet. Snålt nok rapporteres det om at boksalget generelt stiger etter at markedet har sluppet litt fri, synd det ikke synes å påvirke seriesalget og tegneseriebøkene.


  Jon Løvstad    6. June 2007, 13:10    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)