Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

NOE STILLESTÅENDE, MEN GODT TEGNET (10.06.07 )

I Marvel Spesial nr. 3/2007 er det Wolverine som er tilbake som hovedperson. Heftet er ikke like interessant som forrige soloopptreden med den kanadiske mutanten.

Av: Kristian Hellesund

Wolverine er kanskje den mest populære av Marvels mutanter. Det er nok en av grunnene til at Schibsted Forlagene velger å la jervmannen få boltre seg med solohistorier i Marvel Spesial.

Grafisk sett har forlaget valgt et flott punkt å starte med publisering av Wolverine-historier. Tegnerne Javier Saltares og Mark Texeira er et stødig, rutinert team som vet å fortelle en historie. Manusforfatter Daniel Way er et mer ubeskrevet blad, som ga et meget positivt inntrykk i Marvel Spesial nr. 1/2007. I dette heftet fortsetter historien, men her girer Way ned. Her går det først og fremst i psykologisk drama, der Wolverine konfronteres med erindringer fra fortiden. Noen kampsekvenser holder høy standard, men det meste er en rolig, til tider stillestående transportetappe mot avslutningen som i Norge kommer i Marvel Spesial nr. 5/2007 i juli. Og det blir en avslutning denne anmelder ser frem til å lese!

Redaksjonelt sett er dette et godt eksempel på hvordan en Marvel-utgivelse kan presenteres. Valget av pappomslag er et flott grep, og det er bra at forlaget nå oppgir amerikansk originalpublisering. En god, innledende tekst fører også nye lesere lett inn i handlingen. Redaksjonen skal også roses for lesverdig bakgrunnsnformasjon om tegneseriefiguren Winter Soldier, som spiller en viktig rolle i dette heftet.

Marvel Spesial nr. 3/2007
52 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
 1. Alt i alt virker Schibsted-utgivelsene mer gjennomtenkt og -arbeidet enn tilsvarende fra Egmont (på tross av at Super-Hege var en både synlig og god redaktør!!!). Det er virkelig synd (omatt og omatt, jaja) at superserier i Norge er slikt et marginalområde at det går hus forbi de aller fleste seriekjøpere. Det kan ikke være mange som går videre inn i tegneseriene fra filmene, med det kjempepublikumet superheltbaserte filmer har i Norge. Derfor er det like greit at Schibsted har kuttet ut de helt unødvendige “film-spesialene” som man tidligere fikk servert før eller etter en filmpremiere, de førte nok ikke mye til verken stort salg eller nye lesere/kjøpere.

  Underveis i mine skoleforedrag pleier jeg alltid å komme innpå superhelter, og de “store” er rimelig godt kjent, det er også mange som har fått med seg Fantastisk Fire også. Men når jeg går fra film til tegneserier får jeg helt blanke blikk, og det ser ut til at det er de færreste som har oppdaget at det finnes regulære hefter med disse figurene å få kjøpt. Noen svarte til og med at de trodde Spider-Man-heftet i butikken var en serieversjon av filmen…


  Spaceman Speef    11. June 2007, 16:08    #
 2. Hvilke skoleforedrag er det du holder, som du kan gå inn på superhelter via ;-)

  Skulle jeg likt å høre…

  Utfordringen er vel at man må være glad i tegneseriemediet for å gå videre. Dermed blir nok Donald Duck en bedre inngangsport enn Spiderman-filmene. Men, siden man i Norge bare har fokus på humor-tegneseriene, er det nok vanskelig å få publikum til de “tyngre” seriene.


  Aina Johnsen    26. June 2007, 23:04    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)