Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

LOVENDE DEBUTANT (10.06.07 )

15 år gamle Torgeir Trapnes er definitivt ikke uten ambisjoner. Nå har serieskapertalentet albumdebutert med første del av Ferden – en tegneserie i fantasystil.

Av: Kristian Hellesund

Det er mye spennende som foregår i underskogen av norske serieskapere. Enkelte slår seg løs på nettserier.no med tegneserier av ulik karakter, og en av dem er 15 år gamle Torgeir Trapnes. Mens det først og fremst er humor tenåringen fra Steinkjer har vist frem på tegneserieportalen, spiller Trapnes på flere strenger. Noe av dette kommer frem i albumdebuten hans, Ferden.

I Ferden tas vi inn i en fantasyverden med klar inspirasjon fra J. R. R. Tolkien. Torgeir Trapnes lar leserne bli med fire følgesvenner på oppdrag. En drage plager innbyggerne i en landsby, og det er opp til følgesvennene å ta knekken på dragen. Rammen er grei, og Trapnes legger inn overraskende momenter og humoristiske kommentarer som liver opp fortellingen. Dessverre får Ferden altfor liten fremdrift. Det blir mye prat mellom hovedpersonene om det som foregår, og dette driver ikke handlingen videre. I tillegg er replikkvekslingene ofte med samme kameravinkel, og karakterene fremstår stadig vekk som talking heads. Trapnes velger også en statisk måte å tegne øyne på som blir kjedelig og uttrykksløs i lengden.

Ferden er en modig debut fra en ung serieskaper. Torgeir Trapnes har definitivt tegnetalent, og det han viser frem her er lovende. En mer komprimert historie kombinert med enda større variasjon i sidelay-out ville gitt denne utgivelsen et mer spennende preg.

Ferden. Del 1: Dragefjellet
ISBN 978-82-92763-07-0
36 sider
45 kroner
Kelpie forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)