Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MER NORSK KRIGSHISTORIE KAN BLI TEGNESERIE (17.06.07 )

I fjor ga Ingebjørg Jensen ut Bomber over barneskolen, som skildrer bombingen av Laksevåg 4. oktober 1944. Nå vurderer serieskaperen å lage tegneserie av historien om huleboerne fra Finnmark.

Av: Kristian Hellesund

Frilansjournalisten og serieskaperen Ingebjørg Jensen har fokusert på historien til de som ble rammet av det allierte bombeangrepet på Laksevåg i 1944. Jensen har skildret dette i tegneserieform i Bomber over barneskolen, som ble utgitt på Westwind forlag i fjor. I tillegg har serieskaperen skrevet en rekke artikler om bombingen i flere aviser og vært involvert i en dokumentarfilm om hendelsen.

Nå har Ingebjørg Jensen begynt å se på krigshistorie fra Finnmark, og nylig var hun på Sørøya for å få vite mer om befolkningen som gjemte seg i huler og gammer under 2. verdenskrig.
-Jeg er opptatt av å få fram huleboerne, og opptatt av å få fortelle hvordan barn opplevde krigen. Nå er jeg på Sørøya for å se på hulene, og for å snakke med folk. Artikler blir det, men jeg har ennå ikke bestemt meg helt for om det blir tegneserie, forteller Jensen til Finnmark Dagblad.


Ingebjørg Jensen kan komme til å lage en tegneserie om huleboerne fra Sørøya i Finnmark. Her er serieskaperen avbildet under tegneseriemønstringen Vossastreken i mai. (Foto: Kristian Hellesund)

Les mer om huleboerne hos Finnmark Dagblad:
http://www.finnmarkdagblad.no/nyheter/article2795628.ece

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)