Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GLIMRENDE SERIER FANGET I ANTOLOGIFELLEN ( 1.07.07 )

Spider-Man er en suksess på norske kinoer. Er tegneseriefiguren også en suksess i eget, norsk tegneseriehefte?

Av: Kristian Hellesund

Det er en norsk Spider-Man-feber for tiden. Spillefilmen Spider-Man 3 er den tredje mest besøkte kinofilmen i Norge i 2007, og etter åtte uker har mer enn 260.000 nordmenn sett filmen.

Dette bør være en fantastisk mulighet for Schibsted Forlagene å profilere superhelten i eget tegneserieblad. Med solide besøkstall på kino skulle man tro at det kan finnes en crossovereffekt der filminteresserte også plukker opp Spider-Man-tegneserieheftet. Dessverre glipper den muligheten for forlaget. Det har ikke noe med tegneseriene å gjøre. Innholdet i Spider-Man nr. 4/2007 er solid, og tegneseriene viser noe av det bedre genren har å by på for tiden. Med navn som J. Michael Straczynski og Mark Miller på manussiden skal det mye til for at bladet ikke blir lesverdig. Men det klarer Schibsted Forlagene likevel ved å presse tre forskjellige, uavhengige og fortsettende historier inn i samme hefte. Kvaliteten er høy, men jeg tror ikke at en som kommer rett fra kino og tar med seg Spider-Man nr. 4/2007 på impuls kjøper neste hefte. Det blir for krevende for en ny leser å forholde seg til flere historier på en gang. La oss heller få lengre historierekker slik Egmont Serieforlaget serverte i Spider-Man-heftet tidligere.

I Spider-Man nr. 4/2007 er det borgerkrigen i Marveluniverset som settes i fokus. Heftet trykker blant annet første del av miniserien “Civil War”, som har snudd opp-ned på Marvel-tegneseriefigurenes verden. Avsnittet i heftet er av meget høy standard, og manusforfatterkongen Mark Millar får virkelig fråtse i et enormt persongalleri der de fleste av de mest kjente Marvel-heltene er med. Ellers byr heftet på fjerde del av den femdelte Spider-Man-historien “Feral” og starten på en ny historie der det fokuseres på Spider-Mans rolle i borgerkrigen.

Hver for seg er historiene i Spider-Man nr. 4/2007 godt lesestoff, men denne anmelder får en følelse av å ha kjøpt tre tilfeldige amerikanske Marvel-hefter som tilfeldigvis er satt sammen til et norsk hefte. Høy kvalitet på tegneseriene er vel og bra, men det bør også være brukervennlighet i utgivelsene. Det har dessverre ikke Spider-Man nr. 4/2007, og dermed blir dette en utgivelse som ikke fremmer superhelttegneserieutgivelsene i Norge. Det er synd, for det er nå muligheten er der.

Spider-Man nr. 4/2007
84 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)