Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MORSOMT MED ROBOTER ( 4.07.07 )

Roboter er temaet for det nyeste M-heftet. Nok en gang kan Schibsted Forlagene by på en fin blanding serier som plasserer heftet som et av de beste, norske humortegneseriebladene.

Av: Kristian Hellesund

M har virkelig etablert seg som et humortegneserieblad med kvalitetstegneserier. Hovedserien til Mads Eriksen er et stadig tilbakevendende midtpunkt med høy kvalitet, men også andre serieskapere står for gode bidrag. I M nr. 7/2007 er dessverre den franske serieskaperen Lewis Trondheim fraværende, med i stedet trekker Schibsted Forlagene frem selveste Peter Bagge. I dette heftet får man de første fire sidene av Hate-skaperens Spider-Man-historie “The Megalomaniacal Spider-Man”, som for øvrig var ute på norsk i sin helhet i Spider-Man nr. 7/2004. Gjensynet er gledelig, selv om historien fungerer best når den ikke deles opp. Men kanskje dette betyr at det er mer Bagge på gang på norsk?

Det har vært vellykket å la de enkelte M-heftene ha egne tema. I M nr. 7/2007 er utgangspunktet roboter, og M-skaper Mads Eriksen får presentert en rekke gode robotrelaterte striper der serieskaperen er i sedvanlig storslag. En tresiders spesialhistorie der Eriksen skildrer skriverproblemer er en solid vinner, og det samme er en ny Sergio Aragonés-historie. Torbjørn Lien har for lengst fått fot for Blacktööth-prosjektet sitt, og i en firesider i dette heftet kjører han på med nye deathmetalparodier med en solid dose ironisk avstand til stoffet. Tegnestilen Lien har valgt utfyller stemningen i serien, og gang på gang serverer serieskaperen gode og morsomme poenger gjennom både replikker og tegninger. Denne anmelder liker veldig godt Kollektivet, men Blacktööth er i ferd med å bli en røff og troverdig konkurrent til Liens hovedserie.

Schibsted Forlagene har gitt flere norske serieskapere muligheten til å lage småserier med roboter i fokus i denne utgivelsen. Roy Søbstad tar utfordringen med en veltegnet tosider med et uventet poeng, mens Øystein Runde og Øyvind Sørøy står for tosideren “Rust”, der absurditeter kolliderer med indre og ytre handling og skaper en sær og lesverdig tegneserieopplevelse. Rundes og Knut André Solbergs “Futen” er som vanlig av høy klasse, mens The Perry Bible Fellowship også i dette heftet står for solide og uventede gags. I tillegg kan M nr. 7/2007 by på den amerikanske stripeserien Fuzzy, som som alltid leverer varene med garanterte latterkick. Ellers får svenske Nina Hemmingsson sin norske heftedebut med vitsetegningene sine. Lesere av det svenske Pondus-heftet kjenner Hemmingsson som en knallhard satiriker med en egen, bevisst røff tegnestil, og dette følger hun opp i M. Det blir bare fire vitsetegninger i dette heftet, men de er til gjengjeld utstyrt med slående gode replikker og morsomme poenger.

Joda, enda en utgave av M kan anbefales.

M nr. 7/2007
52 sider
32,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  1. zomg, jeg må nevne at jeg ikke ble så fornøyd med fargeleggingen min.


    Quakeulf    5. July 2007, 09:12    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)