Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

IKKE AKKURAT REVOLUSJONERENDE (13.07.07 )

Larsons Gale Verden har fått egen sommerspesial for fjerde år på rad. Albumet er mest et must for komplettister.

Av: Kristian Hellesund

Gang på gang er det en glede å få tegneserier presentert i albumformat. Veldig mange tegnere lager serier som passer best når tegningene får rom og større flater enn i det vanlige hefteformatet. Larsons Gale Verden Sommerspesial 2007 er et album som viser noen av unntakene fra regelen. Blant annet trenger ikke nødvendigvis FoxTrot og Dilbert albumformat, og disse seriene fungerer mer enn godt nok i hefteformatet. Tegningene til Gary Larson er heller ikke så finslepne og detaljerte at vitsetegningene hans må blåses opp til åtte helsider i et album på 32 sider. Larson er en stor humorist, og enruterne holder høy standard, men her kunne man for eksempel gitt fire av Larson-sidene til Karstein Volle og hans serier. Mens Volle er fast inventar i tegneserieheftet Larsons Gale Verden, savnes bidragene hans i dette albumet.

Motsatt unntaket er det for Perler for svin av Stephan Pastis. Tegneserien, som får eget album fra Schibsted Forlagene i august, er presset inn med en søndagsserie og fire striper på en side. Nå skal ingen beskylde crazyhumoristen Pastis for å være den mest detaljerte tegneren, men de fem sidene gir rett og slett for lite plass til serien.

Innholdsmessig er Larson-albumene en samling smakebiter fra serier som vanligvis fyller opp månedsheftet Larsons Gale Verden. Faste lesere og samlere får akkurat det de er vant til, og en tilfeldig kjøper får innblikk i hvordan tegneserieheftet settes sammen. For det meste er det brukbare humortegneserier i albumet. Opus og Kollektivet er høydepunkter, men begge seriene er bare tildelt to sider hver. Det blir for lite når den halvhumoristiske Brewster Rockit får fire sider på egenhånd. Ellers savnes Arne And, som var det klart beste bidraget i det forrige Larson-albumet. Larsons Gale Verden Sommerspesial 2007 er dog helt OK tidtrøyte, men det vanlige Larson-bladet gir mer valuta for pengene.

Larsons Gale Verden Sommerspesial 2007
ISBN 978-82-516-3007-8
36 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)