Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

POSITIV TIL NY TEGNESERIEFESTIVAL ( 8.02.06 )

I forrige uke ble det satt frem ønsker om en ny tegneseriefestival i Oslo. Arrangørene av Raptus ønsker et slikt tiltak velkommen.

Av: Kristian Hellesund

Karstein Volle fortalte Aftenposten i forrige uke at han vil ha en ny tegneseriefestival i Oslo. Fra Bergen og arrangørene av tegneseriefestivalen Raptus kommer det positive signaler på serieskaperens utspill.
-Vi ser med spenning på Karstein Volle sitt forslag om en alternativ festival i Oslo, og et eventuelt samarbeid med denne i fremtiden, sier Raptus-general Trond Stien og leder i Tegneserieforeningen i Bergen, Johnny Humlestøl, til Serienett.

Volle mener at Raptus’ profil først og fremst retter seg mot barn. Det er en av grunnene til at han ønsker en ny tegneseriefestival. Også tegneserieanmelderen Øyvind Holen støtter ham i dette.
-Siden Raptus bare er blitt mer kommersiell og barnevennlig på sitt syn på tegneseriemediet, hadde nok Norge trengt en festival som konsentrerte seg mer om voksnere og mer alternative serieskapere, uttalte Holen til Aftenposten i forrige uke.

Stien og Humlestøl imøtegår kritikken.
-Det har alltid vært vårt motto å gi et så bra tilbud som mulig til barn, voksne, det seriøse og det alternative tegneseriemiljøet, slår festivalsjefen og foreningslederen fast.
-Vi ønsker også å bruke denne anledningen til å minne om at vi alltid er mottagelig for innspill og forslag fra tegneseriemiljøet, legger Trond Stien og Johnny Humlestøl til.

Les mer hos Aftenposten:
http://oslopuls.no/kunst/article1209717.ece

Les mer hos Serienett:
http://www.serienett.no/article/43/onsker-tegneseriefestival-i-oslo

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)