Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FLERE NORSKE SERIESKAPERE TIL RAPTUS ( 8.08.07 )

Forfatter Gunnar Staalesen og tegneserietegner Mike Collins er bekreftet som gjester under årets Raptusfestival. Da lanseres det nye Varg Veum-tegneseriealbumet Vintermassakren.

Av: Jonas Larsen

Siden den første krimromanen om den bergenske privatdetektiven Varg Veum utkom i 1977, har Gunnar Staalesens bøker om figuren fått en tilhengerskare som stadig vokser. Dessuten har Veum-bøkene skaffet ham Bokhandlerprisen i 1989, Palle Rosenkrantz-prisen i 1990 og Rivertonprisen i 2002. I oktober 2004 utkom det første tegneseriealbumet med Varg Veum i hovedrollen på Westwind forlag. Det var skrevet av Staalesen og tegnet av den irske serieskaperen Mike Collins. Collins har tidligere tegnet serier som Batman, Daredevil, X-Men, Superman, Flash og Dr. Who.


Mike Collins og Gunnar Staalesen er gjester på årets utgave av tegneseriefestivalen Raptus. (Arkivfoto: Kristian Hellesund)

Det andre tegneseriealbumet om Veum kom høsten 2005, mens det tredje i serien gis ut 28. september under tittelen Vintermassakren. Det er i anledning dette albumet at Staalesen og Collins skal gjeste årets Raptusfestival, i følge Westwinds nettsider. Varg Veum er også i ferd med å bli filmhelt. Det skal produseres seks spillefilmer med Veum i hovedrollen, og den første filmen, ”Bitre Blomster” (basert på Staalesens roman fra 1990), har premiere samme dag som albumet slippes.

Ellers har andre norske serieskapere blitt bekreftet som Raptus-gjester. Mads Eriksen (M, Gnom), Torbjørn Lien (Kollektivet, Mannakorn, Blacktööth) og Karstein Volle (Fakta fra Verden, I Fremtiden) kan også treffes under årets festival som starter 28. september.


Karstein Volle er en av gjestene på årets Raptus. Den tredje boken med “Fakta fra verden” er for øvrig i emning, og det er Schibsted Forlagene som står bak denne utgivelsen. (Arkivfoto: Kristian Hellesund)

Les mer om årets gjester på tegneseriefestivalen Raptus’ nettsider:
http://www.raptus.no/

Les mer om ”7 fjell” og serieskaperne hos Westwinds nettsider:
http://www.westwind.no/nyweb/asp_boker/vargveum.asp

Se trailer for Varg Veum-filmer på Filmweb:
http://www.filmweb.no/trailere/article137281.ece

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)