Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SERIESATSING FRA STORD ( 8.02.06 )

Hvem har sagt at det bare er i Oslo man skal gi ut tegneserier? Fra Stord kommer Kelpie forlag, som nylig debuterte med utgivelser i flere genrer.

Av: Kristian Hellesund

Enda et norsk tegneserieforlag har kommet med sine første utgivelser. I desember var Kelpie forlags første hefter i salg, og per i dag har forlaget fra Stord tre titler i sortimentet. Første utgave av “Blodige grøss” presenterer tre historier innen skrekkgenren, “Holger og Hagbart: The Rock’n’Roll Album” er en ny utgivelse med Arne Byes humoristiske figurer, mens Cathrine Alvheim står bak første del av “Det hinsidige” – 113 sider i furry-stil.

Kelpie forlags første utgivelser er helnorske tegneserier. Kelpie-sjef Tommy Kvarsvik vil satse slik i starten. Han forklarer bakgrunnen for forlaget på denne måten.
-Initiativet til forlaget bygger selvsagt på min egen interesse for science-fiction, fantasy, horror og selvsagt tegneserier generelt. Da det fokuseres generelt for lite på tegneserier innenfor disse kategoriene i Norge, følte jeg at dette var noe som trengtes å rette på, og dermed ble altså Kelpie Forlag en realitet, sier Kvarsvik.

De første heftene fra Kelpie er i et mindre format enn vanlige, norske tegneseriehefter. De måler 20×14 cm, som er omtrent som det amerikanske digest-formatet.
-Hvorfor har man valgt akkurat dette formatet?
-Det er først og fremst et spørsmål om økonomi som har gjort dette, men når det er sagt er formatet Kelpie har valgt et format jeg selv liker og som jeg synes passet fint til de seriene Kelpie har gitt ut så langt, forklarer Tommy Kvarsvik.

Så langt er heftene fra Kelpie kun tilgjengelig gjennom forlagets nettbutikk.
-Senere vil de også bli lagt ut for salg i diverse tegneseriebutikker rundt omkring, forklarer Kvarsvik. Han kan også legge til at flere titler er under planlegging, men så langt er det ikke satt noe utgivelsestidspunkt.

(Teksten er tidligere publisert gjennom Laksevåg forlags syndikasjonstjeneste.)

divider
  1. Jeg skulle ønske at nettredaktøren kunne få til et skikkelig intervju med Kelpie-Kvarsvik, det hadde vært moro å høre hva han hadde på hjertet. Disse generelle uttalelsene har vi jo lest før, og en del er slikt som vi finner på websidene til forlaget.


    Arild    8. February 2006, 23:34    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)