Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

PONDUS-ORIGINAL TIL INNTEKT FOR UNICEF (15.10.07 )

Frode Øverli har sluttet med å gi bort eller selge Pondus-orginaltegneserier. Men for årets TV-aksjon gjør han et unntak.

Frode Øverli (39) er med tegneseriesuksessen Pondus mest kjent for sine varme følelser overfor livets gode sider, bestående av bl.a. tungrock og fotball. Nå viser han også at han har et varmt hjerte for verdens nødlidende barn. Han donerer nemlig den siste Pondus-originalen som noensinne vil bli solgt, til årets TV-aksjon for UNICEF.

­-Jeg har laget Pondus i elleve år nå, og har underveis hatt en del salgsutstillinger. Stripene har alltid vært veldig populære salgsobjekter. Samlere og fans har kjøpt dem, og sannsynligvis brukt de i bunnen av undulatburene. Papiret er litt for stivt til å pakke inn fisk, smiler Øverli.

-Jeg bestemte meg for at årets salgsutstilling skulle være den siste. Det har alltid vært litt sårt å selge unna stripene, og nå følte jeg at nok fikk være nok.

Årets utstilling, som ble avholdt i Avistegnernes Hus i Drøbak, ble en dundrende suksess. Folk gikk mann av huse for å sikre seg en Pondus-original. Så da forespørselen om å bidra til årets TV-aksjon dukket opp, var ikke Øverli sen om å si ja.

-Jeg tenkte å slå litt på stortromma, og gir derfor bort en av mine favoritt-søndagssider. Jeg vil også signere den til vedkommende som får tilslaget på auksjonen, sier Øverli, som håper at Pondus-fans, både privatpersoner og de med firmakort, vil gripe denne muligheten til å støtte opp om saken, og å sikre seg den siste Pondus-stripen som vil bli lagt ut for salg.

­-Men du har tenkt å fortsette å lage Pondus?
­-Javisst! Serien kommer til å fortsette så lenge jeg makter. Men originalene vil jeg beholde selv, avslutter Øverli med et smil.

Pondus-bladets utgiver, Egmont Serieforlaget, sier at de også vil bidra med eksklusive T-skjorter som fins i et svært begrenset antall, en signert utgave av Pondusbok 7 “Sju lange og sju breie”, og selvfølgelig et årsabonnement på Pondus-bladet.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)