Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

24 TIMER MED SERIESKAPING (19.10.07 )

I morgen er det den internasjonale 24 timersdagen for serieskapere. I Norge vil den nystiftede Steinkjer Serieliga markere dagen med felles serieskaping.

Av: Kristian Hellesund

Rammen er klar. I løpet av 24 timer skal serieskaperne produsere 24 sider med tegneserier. Det er utfordringen som tegnere og tegneserieforfattere verden over tar imot i morgen. Da arrangeres nok en gang 24 Hour Comics Day, som er blitt en internasjonal dag for å markere den niende kunstart.

Også i Norge er det serieskapere som tar opp hansken, men etter det Serienett kjenner til er det bare i Steinkjer 24 Hour Comics Day vil markeres i organiserte former. Der vil medlemmene av Steinkjer Serieliga samle seg for å gjøre et forsøk på å produsere egne døgntegneserier. Serieligaen består av Steinkjers egne serieskapere som Arne Bye, Ida Eriksson, Per Arne Kulstadvik og Torgeir Trapnes
-Klokken 12 på lørdag låser vi oss inne på hybelen min, fire stykker, og skal tegne hver vår 24-siders tegneserie innen klokken 12 neste dag. En kjempeutfordring både i forhold til at vi skal produsere så mye på så kort tid, og at vi skal sitte oppå hverandre og jobbe over så lang tid. Vi kommer garantert til å være møkkalei av hverandre søndag morgen, forteller Arne Bye til Serienett. Bye er mannen bak tegneserier som Holger & Hagbart og Mira.

Etter 24 timersstunten vil tegneseriene bli stilt ut på Huze i Steinkjer. Men Steinkjer Serieliga har mer på gang.
-Steinkjer Serieliga har to mål med hele sitt virke. Det ene er å spre interessen for tegneseriemediet i Nord-Trøndelag og det andre er å sette Steinkjer på det norske tegneseriekartet. Det stopper ikke her… vi har allerede planer for fremtidige stunts, avslutter en kryptisk Arne Bye.


Arne Bye er blant dem som markerer den internasjonale 24 Hour Comics Day i Norge. (Arkivfoto: Kristian Hellesund)

Les mer om 24 Hour Comics day:
http://24hourcomics.com/

Besøk nettsidene til Steinkjer Serieliga:
http://www.serieligaen.com/

divider
 1. Gratulerer Arne! Kjempeflott satsing på ny seriegruppering i Norge!

  Forbauser meg egentlig ikke at du er en av initiativtakerne – du har alltid slått meg som en “stå-på”-person. Lykke til med 24TTS og arbeidet videre!

  Dette er noe som flere burde gjøre, hva med Tegneserieforeningen i Bergen? Dette er nemlig bra media-stoff… og sprer et godt budskap om tegneserier ut til folk.


  Spacedog    20. October 2007, 10:27    #
 2. Takk for det.

  Torgeir måtte dessverre trekke seg av samme grunn som at han ble hjemme fra Raptus, uten at jeg vet hva som feiler ham. Vi prøver likevel å finne en måte å inkludere ham i den planlagte utstillingen siden en tegneserieutstilling i Steinkjer uten Torgeir vil bli feil siden unge herr Trapnes er den eneste av oss som faktisk er fra Steinkjer (vi andre er innflyttere).

  Men da var stuntet gjennomført, og det var mildt sagt hardt. Jeg var nære å gi opp i firetiden, både fordi jeg holdt på å sovne oppreist og fordi hvert ledd i høyrehånden nektet å samarbeide hver gang jeg prøvde å holde pennen. Men vi kom da i mål alle tre, og jeg er stolt av å kunne si at jeg har gjennomført det. Men vil nok neppe gjøre det igjen :P


  ABye    21. October 2007, 18:03    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)