Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

KATT MED FUTT ( 8.11.07 )

Fuzzy av Darby Conley er ute i eget album. Som vanlig er det katten Bucky som stjeler showet med elleville morsomheter.

Av: Kristian Hellesund

Åttitallet var Pusurs tidsalder i Norge. Tegneseriene om den fete hannkatten var å se i alle norske klasserom, og det var ikke få som hadde et forhold til tegneseriefiguren til Jim Davis. Davis satset på tøffe, sarkastiske poenger fra Pusurs munn kombinert med slapstickelementer, der hunden Jølle som oftest fikk føle Pusurs vrede.

Det som en gang var en oppfinnsom og morsom tegneserie er for lengst blitt en mindre spennende leseopplevelse. Jim Davis og assistenter klarer fortsatt å skape en og annen morsomhet, men som tegneserie er Pusur lite interessant for tiden. Dessverre.

Heldigvis finnes det en annen tegneserie som tar over der Pusur ble mindre interessant. Darby Conleys Fuzzy, som akkurat nå er aktuell med albumet Ståpels, kan i utgangspunktet minne om Pusur. Hovedpersonene er en katt, en hund og eieren deres. Men der stopper det. Nå er siameserkatten Bucky like selvsentrert som Pusur, men kattens intelligens ligger på et annet og noe lavere nivå. Samtidig kvalifiserer hunden Satchel til medlemskap i Mensa i forhold til Pusurs følgesvenn Jølle. Sammen er Bucky og Satchel dynamitt. Siden de typiske egenskapene for katter og hunder overdrives, utfyller karakterene hverandre. I tillegg har Darby Conley valgt å la dem kunne snakke med hverandre og eieren Robert. Det blir stadig morsomt, siden den implisitte katt/hund-konflikten gir gode muligheter for friksjon mellom karakterene. Og da har vi ikke nevnt andelen gode, morsomme poenger som Fuzzy er full av.

Darby Conley er en meget dyktig tegner. Utgangspunktet er en realistisk stil der ansiktsuttrykk karikeres. Det hele er uttrykksfullt, og spesielt Buckys anmasende, skjelende og delvis forknytte ansikt gir ekstra brodd til enkelte punchlines.

Som serie er Fuzzy absolutt blant de beste amerikanske humoristiske avisseriene for tiden. I Ståpels presenteres mange gode beviser for dette i form av meget morsomme dagsstriper og søndagsserier. Ble du lei av Pusur etter den ørtende Jølle-kastes-ned-fra-bordet-av-Pusur-stripen, er Fuzzy-albumet verdt å sjekke ut. Dette er tegneserien som viser at katter og hunder faktisk ER morsomme sammen.

Fuzzy: Ståpels
ISBN 978-82-516-3000-9
36 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)