Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MEST FOR DE INNVIDDE ( 9.02.06 )

Spider-Man fortsetter som månedsblad også i 2006. Heftet er superheltgenrens bærebjelke i Norge, men for tiden er ikke dette noe barneblad.

Av: Kristian Hellesund

Egmont Serieforlaget fortsetter å trykke historier fra det amerikanske bladet Marvel Knights: Spider-Man i det norske Spider-Man-heftet. Dette er en garanti for høy kvalitet på tekst og tegning. Det betyr også en mer voksen tilnærming til superhelten, og heftet kan ikke anbefales til de aller yngste. Samtidig flommer serien over av hentydninger til massevis av gamle historier. Dermed får man best utbytte av å lese dette heftet hvis man har fulgt edderkopphelten tidligere.

Like fullt bør ikke en ny leser bli skremt av å plukke opp Spider-Mans norske hefte for tiden. Forfatter Mark Millar er meget dyktig, og i Spider-Man nr. 1/06 står han for troverdige karakterer, spennende handling og interessante mellomspill. Det er vanskelig å legge fra seg heftet, fordi historien engasjerer på flere plan. Utgangspunktet er at Peter Parker er på leting etter den bortførte tanten sin, May. Samtidig har noen tatt bilde av en delvis maskeløs Spider-Man, og avisen Daily Bugle har utlovet en belønning til den som avslører superheltens alter ego. Oppi alt dette oppdager Parker at han og konen Mary Jane har store økonomiske problemer. For sikkerhets skyld er dette bare begynnelsen. Det dukker selvsagt også opp noen superskurker…

Tegnerjobben er delt i to i dette heftet. Mens tegnerekteparet Terry og Rachel Dodson utfører sin vanlige, glimrende jobb, får serieleserne også se Frank Cho i aksjon som kunstnerisk ansvarlig i den første delen av bladet. Cho er en utmerket tegner, som i Norge er best kjent for serien Reservatet fra tegneseriebladet Nemi. I Spider-Man nr. 1/06 har han en tydelig strek, der han viser frem en klar mangainspirasjon. Sidelayouten er meget spennende, og interessante perspektivskifter driver handlingen videre. Det blir mer Frank Cho å se i neste norske Spider-Man, der historien i dette heftet får sin avslutning.

Dette er en sterk utgivelse fra Egmont Serieforlaget, der leserne lett blir ført inn i handlingen med et kort resymé. Siden persongalleriet i heftet er så stort, hadde det gjort seg med litt bakgrunnsstoff om de viktigste karakterene som gjester heftet. Å repetere omslagsbildet allerede på heftets fjerde side er unødvendig. Denne siden kunne vært brukt til redaksjonelt stoff til glede for nye lesere.

Spider-Man nr. 1/2006
52 sider
33 kroner
Egmont Serieforlaget

(Teksten er tidligere publisert gjennom Laksevåg forlags syndikasjonstjeneste.)

divider
  1. hmm, var ikke klar over at det var frank cho som tegnet første delen.

    men når jeg nå går tilbake og ser etter så kan jeg se visse likhetstrekk i tegnestilen mellom damene i reservatet og mary jane i hr cho’s tolkning.

    memo to self: sjekk hvem som tegner ting oftere…


    hitmark    10. February 2006, 04:49    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)