Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

HELST FOR FANSEN ( 8.12.07 )

En gang var Pusur en strålende, humoristisk tegneserie. Årets julehefte inneholder litt å le av, men i det store og hele var tabbykattens storhetstid på åttitallet da serien ennå var frisk og kreativ.

Av: Kristian Hellesund

Jeg er absolutt ikke redd for å innrømme det. På midten av åttitallet syntes jeg Pusur var en av de morsomste stripeseriene. Jim Davis laget en godt tegnet tegneserie med artige, humoristiske poenger, og som katteeier kjente jeg igjen kattenaturen og lo godt. Gang på gang. Faktisk så mye at jeg kjøpte de danske albumene etter hvert som de kom ut, og da SEMIC begynte med heftet Garfield med venner på slutten av åttitallet var det fast rutine å få med seg hvert blad.

Noen og tyve år senere ler jeg fortsatt av Pusur nå og da, og det gjelder også juleheftet Pusur julen 2007. Et og annet poeng føler jeg dog at jeg har sett før, og innimellom slår Jim Davis (og assistenter) til med tegneserieruter som lay-outmessig går langt utenpå det som ble laget på åttitallet. Men i det store og hele er jeg ikke lenger sjarmert av Pusur. Jeg tror jeg har lest for mye av serien, og dette juleheftet, som samler en rekke søndagsserier fra 1991 til 2006, gir meg egentlig mest lyst til å anbefale serien Fuzzy, som for tiden går fast i tegneserieheftet M. Serieskaperen Darby Conley og siameserkatten Bucky er mye mer interessant enn dagens Pusur. Men kjenner du ikke Fuzzy, er Pusur julen 2007 et OK kjøp der både morsomheter og småhumring er garantert.

Pusur julen 2007
36 sider
38 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)