Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

BARNAS HØYTID (17.12.07 )

Anna Fiskes alternative tegneserieblad for barn, Rabbel, kommer som alternativt julehefte i år.

Av: Trond Sætre

Bladet inneholder fire tegneserier: I ”Nissen og Stresset” bestemmer julenissen (som heter Geir, i følge denne historien) seg for å be foreldrene om hjelp til å dele ut julegavene. Dette er en bra ide, fordi den griper fatt i den tradisjonelle, nordiske problemstillingen: Faren for å bli gjenkjent når du gir deg ut for å være julenissen. Serien gir barna en alternativ forklaring på hvorfor nissen så ofte viser seg å være pappa. ”Palle Puddel og Nina Kanin feirer jul” og ”Farmor og jeg: Salg” byr på trivielle, men koselige gjensyn med kjente Rabbel-figurer, og ”Hvorfor Bjørnen er stubbrumpet” er en forenklet versjon av Asbjørnsen og Moes eventyr.

Anna Fiske greier å perfeksjonere en vanskelig balanse: Hun lager tegneserier som er enkle nok til at små barn kan forstå dem, uten å virke nedlatende. I det hele tatt har hun evnen til å tenke som et barn når hun forteller historier. Dette reflekteres også i tegnestilen hennes, som tydelig er inspirert av barnetegninger, men som samtidig er sikker og profesjonell.

I tillegg til tegneserier inneholder Rabbels julehefte også ideer til aktiviteter og leker. Dette er altså en krysning mellom et tegnserieblad for barn og et gammeldags aktivitetshefte. Slikt har jeg ikke sett på svært lenge. Stemningen er god og konseptet er gjennomført. Jeg håper det fortsatt er marked for et merkevarefritt barnehefte som dette; for et hefte som fra bunnen av er laget av en serieskaper som bryr seg om å få fram et personlig og helhetlig produkt.

Rabbel nr. 11: Julehefte
36 sider
39 kroner
No Comprendo Press

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)