Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

LEKSIKON-ROCKY (27.01.08 )

Det nye Rocky-albumet, Rockys ABC, har en kreativ tilnærming til både tegneserien og serieskaperen Martin Kellerman. Mener du at det er for lite tegneserier i Rockys magasinutgivelser, er det absolutt verdt å plukke opp dette albumet.

Av: Kristian Hellesund

Det er mange muligheter til å få med seg Martin Kellermans tegneserie Rocky for tiden. I tillegg til eget magasin, der artikkelstoff á la Natt og Dag dominerer, er tegneserien biserie i tegneserieheftet Pondus og den figurerer i ulike aviser. I tillegg har Rocky egen bokserie, og det kommer albumutgivelser ved jevne mellomrom.

Akkurat nå er tegneseriealbumet Rockys ABC i salg, og det er en kreativ måte å presentere tegneserien på. Striper og halvsider har fått en tittel etter innholdet, og så er tegneseriene satt inn i albumet i alfabetisk rekkefølge. For hver ny bolk med serier kommer Martin Kellerman med kommentarer, og i tillegg får vi se arbeidsskisser fra serieskaperen.

Rocky holder sin vanlige, høye kvalitet. Den delvis selvbiografiske serien har et skråblikk på dagens samfunn, og til tider bitende sarkasme gir serien en ekstra brodd. Det er først og fremst nyere striper som ikke er trykt i bøkene i albumet, og formen fungerer godt slik at man uten problemer kan hoppe frem og tilbake i albumet.

Rockys ABC er en flott inngangsport til en god, humoristisk tegneserie. Blodfansen kan kose seg med Kellermans kommentarer til stripene, og mannen i gaten får utvalgte, gode Rocky-serier.

Rockys ABC
52 sider
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
 1. Hei :-D
  Vil gjerne kjøpe Rocky ABC til
  Og hva blir frakta på for Rocky ABC ?
  GLENN JØRGEN OTTOSSON
  BAKKELIVEIEN 21
  1850 MYSEN
  Mvh
  Glenn


  Glenn Jørgen Ottosson    25. April 2013, 12:50    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)