Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FORTJENT OPPRYKK (10.02.06 )

Mange tegneserier har startet som biserie og endt opp med egne hefter og bøker. Veien dit går gjerne gjennom albumutgivelser. Nå kan det bli Carol Lays tur.

Av: Kristian Hellesund

Den amerikanske illustratøren og serietegneren Carol Lay har stått bak en biserie i det norske Nemi-bladet fra heftet startet opp i 2003. Nå mener Egmont Serieforlaget at Lays tegneserier er klar for eget tegneseriealbum, og et album navngitt etter serieskaperen selv har inntatt norske bladhyller.

I Carol Lay får vi se både Lays ensidere og en fire siders historie der Lay skildrer sine opplevelser fra en Playboy-messe. Carol Lay er både samfunnsbetrakter og drømmer. Hun skildrer mennesketyper og livet omkring seg med en solid dose satire. I tillegg filosoferer hun om hva som kan hende når verden får nye, grensesprengende oppfinnelser som kan være til nytte eller ei. Carol Lay kan være morsom eller tankevekkende i sine tegneserier, med det er ingen tvil om at det hun lager er best når hun kombinerer begge deler. Samtidig legger Lay inn litt selvironi og dukker gjerne selv opp i tegneseriene sine. Det hele er helt klart lesverdig, og Lays delvis karikerte strek passer glimrende til innholdet.

Det er ingen tvil om at opprykket er fortjent for Carol Lay. Nå kan det gå mot fornyet kontrakt og nye albumutgivelser. Tegneseriene hennes fortjener det.

Carol Lay
ISBN 82-429-2876-2
36 sider
39,50 kroner
Egmont Serieforlaget AS

(Teksten er tidligere publisert gjennom Laksevåg forlags syndikasjonstjeneste.)

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)