Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MORSOM MIKS (24.02.08 )

I tegneserieheftet M går det i temahefter. M nr. 2/2008 tar for seg monstre.

Av: Kristian Hellesund

Denne anmelder har ved flere anledninger rost M som et meget godt tegneseriehefte. I tillegg til Mads Eriksens artige hovedserie har M-bladet hatt et meget variert innhold. Faste innslag som Torbjørn Liens Blacktööth, Fuzzy, vitsetegningene Wulffmorgenthaler og Perry Bible Fellowship har hatt selskap av ulike gjester. Som regel har gjestene vært av det meget lesverdige slaget, og jevnt over var M det beste norske humortegneserieheftet i fjor.

I M nr. 2/2008 fortsetter det med en god og morsom miks. Vi får flere gode striper fra Mads Eriksens verden, og mørkemetallgjengen i Darktööth bryner lattermusklene til denne anmelder i forbindelse med et møte med noen groupiesveteraner. En utmerket side med Karstein Volles Fakta fra verden er så altfor lite, mens svenske Nina Hemmingsson serverer nye, sarkastiske poenger av høy klasse. Sidene med Fuzzy, Wulffmorgenthaler og Perry Bible Fellowship er glimrende, og den svenske serieskaperen Wanloo ønskes velkommen som et godt, nytt tilskudd til heftet.

Dessverre faller M-redaksjonen i skvis sitronen-fellen. Hovedserien dras ut ved å presentere flere striper over hele sider. Det er synd, for et av fortrinnene ved M-heftet har vært at bladet har gitt god valuta for pengene. Det sier seg selv at fire sider med seksten M-striper er å foretrekke fremfor fire sider med til sammen fire M-striper.

Fra det amerikanske forlaget Dark Horse stammer Hellboy jr. Denne parodiutgaven av Mike Mignolas tegneserie er noe varierende i kvalitet, og i dette heftet føles det som om den Hans og Grete-inspirerte historien rett og slett blir for lang. Bill Wray og Hilary Barta bruker gang på gang sidegags i stedet for å drive historien videre. Joda, det er tendenser til humring litt her og der, men det tar aldri av. Hvorfor ikke publisere den vanlige Hellboy-serien, forresten? Den har gjort seg godt som biserie i det svenske Nemi-bladet.

Generelt sett er M et godt tegneseriehefte, og det er ikke ille det som serveres i dette heftet. Like fullt savnes tidligere travere i heftet som Sergio Aragonés og Futen.

M nr. 2/2008
52 sider
34,50 kroner
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)