Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

PSYKOLOGISK SUPERHELT (24.02.08 )

Årets andre Spider-Man-blad setter superheltaction til side. I stedet kan heftet by på godt utført psykologisk drama.

Av: Kristian Hellesund

Uansett hvor mange historier som lages med Spider-Man, vender serieskaperne stadig tilbake til hvorfor Peter Parker er superhelt og de følgene det får for ham både som privatperson og Spider-Man. I Spider-Man nr. 2/2008 er det en nyere historie av Robert Aguirre-Sacasa (manus) og Clayton Crain (tegning) som gjør et nytt dypdykk i denne tematikken. Mens Crain boltrer seg i nærmest fotorealistiske tegninger á la Alex Ross, er det det psykologiske som står i sentrum hos Aguirre-Sacasa. Et møte med en tilsynelatende fremmed fører til ny selvinnsikt hos Peter Parker. Historien er godt fortalt – om enn på en til tider dvelende måte. Nye lesere vil ha et særlig utbytte av den, mens hint til eldre historier vil få faste lesere til å nikke gjenkjennende.

Heftet avsluttes med femte og siste del av “Back in Black” av manusforfatter J. Michael Straczynski og tegnerne Ron Garney og Bill Reinhold. Her er streken enklere med et mer skisseaktig preg. Nok en gang er det personen Peter Parker som er i sentrum, og Straczynski velger også å gå det psykologiske i sømmene. Straczynski er som vanlig opptatt av å variere virkemidlene i historien, og det blir også plass til litt melodrama og ørlite action. Mens “Back in Black” startet fartsfylt og med en røffere Spider-Man for noen måneder, er denne mer tankevekkende avslutningen en utmerket epilog til historien.

Spider-Man nr. 2/2008 er et godt tegneseriehefte som viser at mange gode historier med superhelter foregår uten slåsskamper og med karakterene i sivil.

PS: Schibsted Forlag lover en rekke enkeltstående historier i de kommende heftene. Deretter setter man i gang fjorårets omdiskuterte Spider-Man-historie i USA, “One More Day”. Den begynner i norsk Spider-Man nr. 5/2008.

Spider-Man nr. 2/2008
52 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)