Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

BARKS-BOKSERIE UTVIDES? (28.02.08 )

For tiden utgir Egmont Serieforlaget en bokserie med Carl Barks samlede Disney-verker. Akkurat nå vurderer forlaget en utvidelse av bokserien.

Av: Kristian Hellesund


Carl Barks var kjent som “den gode tegneren” i en periode der man ikke krediterte Disneys serieskapere. Foto: ©Disney

I 2005 startet Egmont Serieforlaget et meget banebrytende arbeid. I samarbeid med blant annet Egmonts skandinaviske søsterforlag gir forlaget ut en bokserie på 30 bind med Carl Barks samlede Disney-tegneserier. Så langt er det utgitt 24 bøker av Carl Barks samlede verk, og man regner med å gjøre ferdig bokserien senere i år.

Det danske tegneserietidsskriftet Seriejournalen skriver denne uken at Egmont Serieforlaget i Danmark vurderer å utvide bokserien med ni nye bind. Et analyseinstitutt er for tiden i gang med å ringe de danske abonnentene for å lodde stemningen omkring en slik utvidelse. I følge Seriejournalen kan dette bety at man blant annet også tar med alle oljemalerier og litografer av Carl Barks, historier med Bruno Bjørn for Warner, storyboards til kortfilmer med Donald Duck og en omfattende indeks over Carl Barks’ historier.

Overfor Serienett bekrefter Solveig Thime i Egmont Serieforlaget i Norge at forlaget gjør akkurat de samme undersøkelser i Norge.
-Hva resultatet eventuelt blir, gjenstår å se, men i likhet med hovedverket, er det ikke usannsynlig at vi ender på en felles utgivelsesplan for de tre skandinaviske landene, opplyser Thime til Serienett.


Carl Barks samlede verk kan gå fra 30 til 39 bind, hvis Egmont Serieforlaget velger å utvide bokserien. Illustrasjon: ©Disney

Les mer hos Seriejournalen:
http://www.seriejournalen.dk/tegneserie_indhold.asp?art=&ID=3465

Les mer om bokserien på nettsidene til Egmont Serieforlaget:
http://www.carlbarks.no/

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)