Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

DANSKE UKER PÅ SERIENETT ( 1.03.08 )

Mars blir en spesiell måned. Da tar Serienett for seg Danmark og danske tegneserieutgivelser.

Av: Kristian Hellesund

Siden Serienett startet opp i februar 2006, har tegneserietidsskriftet hatt fokus på norske tegneserieutgivelser og hendelser innen det norske tegneseriemiljøet. I mars 2008 forandres på dette – for en måned. Da vil Serienett se nærmere på Danmark, det danske tegneseriemarkedet og danske tegneserieutgivelser. Samtidig fortsetter Serienett dekningen av tegneserienorge, slik at tegneserietidsskriftet i mars måned kommer til å ha en skandinavisk profil.

Danske tegneserieutgivelser har vært viktige for mange norske tegneserieinteresserte. Forlagene i Danmark har tradisjonelt gjort tilgjengelig en rekke titler i Norge – både på dansk og norsk. I tillegg har danske utgivelser vært lett tilgjengelige gjennom spesialbutikker i Norge. Danske forlag har i tillegg gitt ut en rekke titler som ikke har kommet i norsk språkdrakt. For norske serielesere som ikke kan språk som fransk, spansk og japansk har derfor danske tegneserieutgivelser vært spesielt interessante, siden man dermed har fått et fullverdig utbytte av bestemte tegneserier.


Manga er stort i Danmark, og seriene er lett tilgjengelig hos bokhandlere. Dette bildet er fra en stor bokhandel i København.

Hva kan man vente seg på Serienett i mars? Selvsagt blir det anmeldelser av danske tegneserieutgivelser. I tillegg kommer det artikkelstoff om danske tegneserieforhold. Blant annet har Serienetts redaksjon vært tegneserieturister i København.

Serienett tar gjerne imot tips og innspill fra leserne omkring temaet danske tegneserier. Ønsker du selv å bidra med saker eller anmeldelser, så send gjerne en e-post til redaksjonen. Bruk e-postadressen kontakt@serienett.no


Amerikanske tegneserier i dansk språkdrakt. Bildet er tatt i en dansk spesialbutikk for tegneserier.

divider
  1. Takk for positivt innspill. Vi har også fått hyggelige kommentarer om de danske ukene per e-post, så vi håper dette er en gjengs oppfatning blant Serienetts lesere.

    Dessverre er vi ikke helt i mål. Vi har fått en del anmeldereksemplarer fra danske forlag vi ikke har skrevet noe om. For å rekke over så mye som mulig av dette materialet strekker Serienett de danske ukene halvannen uke inn i april. To reportasjer fra Danmark er også i emning og vil bli publisert de nærmeste dagene.

    Danske serieskapere vil bli nevnt i forbindelse med danskproduserte utgivelser som skal anmeldes. Egne presentasjoner kommer det dessverre ikke denne gang, men en ny runde med danske uker er absolutt aktuelt.

    I mellomtiden takker vi de danske forlagene for anmeldereksemplarer!


    Kristian Hellesund    31. March 2008, 22:05    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)