Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FLOTT TEGNEARBEID ( 2.03.08 )

Liker du superhelttegneserier? Da kan det være greit få med seg Marvel Spesial nr. 2/2008. Med John Cassady som X-Men-tegner er man garantert godt tegnehåndverk.

Av: Kristian Hellesund

Det er en fornøyelse å se at Schibsted Forlag har valgt ut X-Men-historier fra det amerikanske tegneserieheftet Astonishing X-Men til Marvel Spesial. I Marvel Spesial nr. 2/2008 fortsetter historien fra nr. 10/2007, og fokuset ligger på konflikten mellom det tidligere paret Cyclops og Emma Frost. Samtidig sliter Wolverine og Beast med ulike regresjoner, mens Kitty Pryde og Colossus endelig har blitt foreldre. Eller har de egentlig det?

Manusforfatter Joss Whedon har servert mange gode historier med Marvel-mutantene de siste årene. I dette bladet er det kanskje litt for mange tråder på en gang, og i tillegg er det vanskelig for en ny leser å komme inn i historien. Som vanlig i en X-Men-historie kryr det av tegneseriefigurer med stor og tung ballast som karakterer gjennom lange historierekker. Dette kombinert med at det ikke er lett å skille mellom fantasi- og drømmesekvenser og ren handling, gjør at dette ikke er noe førstevalg av en historie å anbefale til en ny X-Men-leser.

Men det finnes estetiske årsaker til å ta med seg Marvel Spesial nr. 2/2008. Det er John Cassaday som har det kunstneriske ansvaret for tegneserien sammen med den særdeles dyktige fargeleggeren Laura Martin. Cassaday er i eliteserien blant serieskapere, og det er en fornøyelse å se hans utsøkte fremtoning av Marvels mutanter.

Vi gleder oss til fortsettelsen av denne historien, der X-Men nok en gang får et eventyr i verdensrommet. Men før den kommer i Marvel Spesial nr. 4/2008 i slutten av april, skal neste nummer av bladet fokusere på Wolverine og hans oppgjør med den tidligere Daredevil-motstanderen Nuke fra den nå klassiske Born Again-historien til Frank Miller og David Mazzucchelli.

Marvel Spesial nr. 2/2008
USA: Astonishing X-Men nr. 17 og 18
52 sider
44,50 kroner
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)