Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SPANJOLER OG NARVERE ( 3.03.08 )

Egmonts Rocky-blad har redusert på tekstsidene og fremstår nå som et tegneseriehefte i magasinformat. I Rocky nr. 1/2008 er det Christopher Nielsens Narvere som stjeler showet fra Rocky selv.

Av: Kristian Hellesund

Da Rocky skiftet forlag i fjor, ble det samtidig gjort en stor endring med det norske Rocky-heftet. I tråd med det svenske søstermagasinet, reduserte man på andelen tegneserier og økte på med tekstbasert stoff. Rocky ble etter ønske fra Martin Kellerman et popkulturmagasin, der man fikk en blanding av et tegneserieblad og et journalistisk produkt.

Sannsynligvis har norske lesere talt med lommebøkene sine, for Rocky nr. 1/2008 er først og fremst et tegneseriehefte. Det journalistiske innholdet begrenser seg til en presentasjon av et dataspill, et intervju med The Breeders, en filmreportasje, litt tegneseriestoff og selveste rosinen i pølsen: Martin Kellerman intervjuer Christopher Nielsen. Jammen santen får vi også se Nielsen som serieskaper i utgivelsen. En av de beste Narver-historiene får bre seg over 14 sider i bladet, og den presenteres for sikkerhets skyld også i farger. Christopher Nielsen er i slag i “Narver-fredag”, der han skildrer ungdomstid på kornet med gruppepress, mobbing, festing og seksuelle frustrasjoner som viktige stikkord. Nielsens Narvere fremstår som en god og troverdig skildring av et ungdomsmiljø fra sent syttitall. Det er på tide å få se Christopher Nielsen profilert i et mainstreamblad som Rocky. Tegneseriene hans fortjener et større publikum, og redaksjonen skal ha ros for å ha gjort dette grepet.

Hovedserien selv er slettes ikke verst i denne utgivelsen. Martin Kellerman lar oss være fluer på veggen i Spania, der Rocky og vennene blant annet filosoferer over emner som lavprisflyselskaper, sjekking og fyll. Med andre ord er det ikke noe nytt i Rockys verden, men denne gangen er det omgivelsene som gir historien noe ekstra. Dessverre skjemmes Rocky-historien av stadige avbrudd i form av redaksjonelle saker. Joda, det går fint an å hoppe over en tekst om spillefilmer for å få lest videre om Rocky, men det hadde vært best å få servert hele historien som en helhet.

Denne anmelder mener at Rocky-magasinet egner seg bedre når man reduserer noe av det journalistiske innholdet til fordel for tegneserier. I alle fall er dette den beste utgivelsen med Rockys eget blad etter at Egmont Serieforlaget overtok i fjor. Kan det bli bedre? Det lover i alle fall godt når Christopher Nielsens nye stripeserie Direkte aksjon dukker opp i Rocky nr. 2/2008.

Rocky nr. 1/2008
68 sider
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
 1. Å ha en større andel med tegneserier er nok lurt. Men de fleste tegneserieleserne har vel allerede forlatt bladet og det kan nok bli vanskelig å få fortalt disse at Rocky igjen har blitt et bald med serier. Takket være denne omtalen i Serienett så skal jeg ta en ny titt på Rocky, etter et lenger et opphold.


  Øyvind Braaten    4. March 2008, 22:22    #
 2. Skammelig at Nielsen må dele plass med et makkverk som Rocky. Jeg vil ha Weltschmertz tilbake! Er dette forresten opptrykk av en gammel historie?


  Tor    5. March 2008, 23:13    #
 3. Narver-fredag er opptrykk, ja. Den var sist sett i samlingen Homo Norvegicus fra No Comprendo Press. Så vidt jeg vet er det første gang historien er trykt i farger.


  Kristian Hellesund    5. March 2008, 23:49    #
 4. Har nå endelig fått tak i nyeste Rocky. På mitt vanlige innkjøpssted hadde Bladcentralen allerede ødelagt de to eksemplarene med hakk og bukler, og min Narvesenbutikk selger ikke lenger Rocky. Men så etter litter litt leting er bladet anskaffet og jeg har fått kost meg med tegneseriebladet Rocky. Dersom bladet får noen flere gode biserier nå så er det det helt lesbart igjen.


  Øyvind Braaten    12. March 2008, 14:02    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)