Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

TAM MOEBIUS ( 5.03.08 )

Svart-hvitt Moebius blir for tamt! Det er konklusjonen til Serienetts anmelder etter å ha lest Agent X9 nr. 3/2008.

Av: Frank Flæsland

Jeg er i tvil om jeg skal anbefale dette bladet eller ikke, for selv om Jean Giraud (Moebius) har tegnet et “XIII”-spesialalbum som starter i dette nummeret, blir tegningene for kontrastløse uten farger. At seriesidene blir krympet, gjør dette ikke bedre (tynnere og tettere streker). Men siden heftet sannsynligvis ikke kommer som album på norsk (eller dansk i nærmeste fremtid), bør fans av Moebius og serien nesten skaffe seg dette bladet og neste nummer, som vil avslutte historien.

I serien XIII har avsløringene rundt XIIIs (Jason …) fortid vært det som driver historiene, men i dette spesialalbumet forteller Kelly Brian (eller Seamus O’Neil) om sin fortid til Jason. Han vokste opp i Belfast på 70-tallet og faren hans døde etter en lang sultestreik. Deretter snublet han nærmest inn i IRA som 16-åring, og ble sendt som budbringer rundt i Belfast-området. Og en dag blir han medhjelper til Mairead, med “rødt flettet hår, oppstoppernese, fregner, stor rumpe og store pupper”.

Resten av bladet er på det jevne: Modesty Blaise tegnet av Neville Colvin, en “ny” Rip Kirby fra 1996, og et nytt avsnitt med “Spaghetti Brothers” av Mandrafino og Trillo. Denne siste serien kunne med fordel vært samlet, f.eks. i et spesialnummer av X-9 eller som album. Ideen er herved oversendt!

For øvrig en liten honnør til redaksjonen for deres informasjon om seriene på side 3 – spesielt filmreferansene til “Spaghetti Brothers” som jeg ellers ikke ville fått med meg.

Agent X9 nr. 3/2008
100 sider
41 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)