Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SPROING TIL LILLEENG, DAVID B. OG WÆRNESS ( 8.03.08 )

Årets Sproingprisvinnere er klare. Vinnerne er Sigbjørn Lilleeng, David B. og Gunnar Wærness.

Av: Kristian Hellesund

Serieskaperen David B. stod for den beste oversatte tegneserien i Norge i fjor. I dag ble franskmannen hedret med Sproingprisen for tegneserieromanen Epileptisk, som er oversatt av Thomas Lundbo. Det er No Comprendo Press som har utgitt tegneserien på norsk. Her er juryens kommentar:

I denne kategorien har man måtte velge en vinnernes vinner. Alle de nominerte har en drøss med statuetter og diplomer stående på kaminen, eller med seg i graven. Å vinne i et slikt selskap er derfor en sterk prestasjon.

Vinneren for 2007 har allikevel skilt seg ut ved å ha skapt stor seriekunst ut av ytterst private opplevelser. Kombinasjonen av hard realisme og mytiske fantasier fører ikke bare til en godt balansert historie, den gir også rom for noen av de siste års mest spektakulære tegneserieruter.

Det er derfor en stor glede å kunne dele ut årets Sproingpris for beste utenlandske serie til David B og hans Epileptisk.

I kategorien beste norske tegneserie var det Sigbjørn Lilleeng som gikk av med seieren med utgivelsen Nebelgrad Blues 3. Utgiver er Jippi forlag. Juryens begrunnelse lyder:

Årets vinner av kategorien norsk klasse kan kalles en morsom, tankevekkende og spennende dokumentar av vår samtid. Smmen med en spenstig fortellerteknikk har forfatteren klart å skape en historie som virkelig kan kommunisere med leseren. Språket er kort, presist og kler de uttrykksfulle illustrasjonene godt. I det hele tatt en historie med “det lille ekstra” og som i høyeste grad fortjener prisen. Det er en stor glede å kunne overrekke Sproingprisen for beste norske serie til Sigbjørn Lilleeng for “Nebelgrad Blues 3”.


Sigbjørn Lilleeng har fått en ny heder gjennom sin første Sproingpris. Tidligere er serieskaperen tildelt Bergen kommunes debutantpris under tegneseriefestivalen Raptus i 2006. (Arkivfoto: Kristian Hellesund)

Årets tredje Sproingpris gikk til Gunnar Wærness. Wærness fikk debutantprisen for Bli verden, som er utgitt på Oktober forlag. Utdelingen ble presentert på følgende måte:

Årets debutant har tilnærmet seg tegneseriesjangeren på en nyskapende og humoristisk måte. Serien oppfattes som usedvanlig sikker i sitt utrykk, bilde og tekst er tett sammenvevd men det gis fortsatt plass mellom rutene til leserens egne tanker og tolkninger.

Det er en glede å kunne gi Sproingprisen for årets beste debut i 2007 til den sjangeroverskridende, fryktløse og flerfoldig begavede Gunnar Wærness for hans Bli Verden.

Vinnertegneseriene er stemt frem blant utgivelser nominert av en egen Sproingjury. Sproingprisene deles ut av Norges interesseorganisasjon for den niende kunstart, Norsk Tegneserieforum.

Les mer om de nominerte på Serienett:
http://www.serienett.no/article/636/her-er-sproingnominasjonene
http://www.serienett.no/article/649/sproing-nominerte-pa-nett

Publisert 8. mars klokken 1855. Siste oppdatering med juryens begrunnelser 9. mars klokken 0240.

divider
  1. Hadde vært interessant å vite hvor mange som stemte…


    Jon Løvstad    9. March 2008, 19:45    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)