Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MER BLUEBERRY (18.03.08 )

Bokserien Legenden om Blueberry stoppet ikke etter tolv bind. I disse dager er den trettende boken, Missouris demoner, i salg.

Av: Kristian Hellesund

I 2006 startet Egmont Serieforlaget opp bokserien Legenden om Blueberry. Tanken var å publisere tolv bind, slik at alle historiene fra den vanlige Blueberry-serien kunne samles på norsk. Underveis er det tatt noen sidestepp, og album fra albumseriene Den unge Blueberry og Marshal Blueberry er også tatt inn i bokserien. Dermed er det meste som manusforfatter Jean-Michel Charlier og hans serieskaperkollega Jean Giraud har laget med Blueberry samlet i de tolv første bindene av Legenden om Blueberry.

Men Egmont Serieforlaget går videre, og forlaget har valgt å utgi to ekstra bind i bokserien for å få ut resten av Blueberry-materialet til Charlier og Giraud. Det første, Missouris demoner, er i salg nå, og der kan man lese de fire første albumene i albumserien Blueberrys unge år. Her står Colin Wilson for tegningene, mens Charlier er manusforfatter for mesteparten av innholdet. Den tredje historien i boken er fullført av Francois Corteggian, som også står for manusarbeidet for bokens avslutningshistorie.

Corteggian har etter dette laget manus til ytterligere ni album med Blueberrys unge år. Fem av disse albumene er tidligere utgitt på norsk, men disse vil ikke trykkes i Legenden om Blueberry. Dette går frem av opplysninger i bind 13 av bokserien. Der opplyses det også at bind 14 vil inneholde Girauds nyeste Blueberry-album Apache, som ble utgitt i Frankrike i 2007.

divider
  1. Er der noget nyt om bind 14?


    Benadikt    16. July 2008, 23:02    #
  2. Bind 14 kom nå (31. juli 2008). Bokserien vil også inneholde Blueberrys unge år. Det blir derfor 17 bind totalt.


    Øyvind B    31. July 2008, 10:34    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)