Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ANNERLEDES EDDERKOPP (26.04.08 )

Spider-Man nr. 4/2008 byr på tre frittstående og avsluttede historier. Kvaliteten er varierende, men ingen kan påstå at innholdet i heftet bare er standard superheltvare.

Av: Kristian Hellesund

Den mest interessante vrien på superhelttegneserier så langt i år her til lands finner man i det nyeste Spider-Man-bladet. Spider-Man nr. 4/2008 trykker manusforfatter Brian Reed og tegneren Michael Larks fantastiske historie om et slagsmål mellom Hulk og edderkopphelten selv. Larks røffe tegnestil med en og annen anatomisk ukorrekthet gir en viss ironisk distanse som virker utmerket sammen med et plot som er en herlig, sarkastisk kritikk av superheltgenren. Glimrende lesning!

Hovedhistorien tar Spider-Man og Black Cat inn i et møte med Doctor Doom. Over tolv sider gir manusforfatter C. B. Cebulski, Danny Finch (tegning) og Danny Miki (tusj) en lettlest superhelthistorie med en overraskende og kanskje litt for sentimental slutt. Dette er lesning på det jevne, der Cebulski virker mer opptatt av å skape humor enn action. Her fungerer det dessverre ikke, da humoren blir mer platt enn slående.

Avslutningshistorien setter Spider-Man inn i rollen som middelaldersk ridder. Denne eventyrhistorien er en vri på Askepott, der Peter Parker får rollen som den klassemobile. C. B. Cebulski er tilbake som manusforfatter, og her har han følge av tegneren Nick Dragotta i en sjarmerende historie som kanskje kunne vært noe mer komprimert. Idéen er både fengende og bra utført, men det hele blir litt stillestående.

Spider-Man nr. 4/2008 er ikke årets beste utgivelse med edderkopphelten, men heftet fortjener å bli sett litt nærmere på. Variasjoner på superhelttegneseriegenren kan være både gode og dårlige. Her er det bra tendenser – med et klart høydepunkt i historien der Spider-Man og Hulk møtes.

Spider-Man nr. 4/2008
52 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlag

divider
  1. Hvordan er det med kreditten til Askepott-historien, det er neppe oppgitt i bladet hvem som har laget den?


    jostein hansen    7. August 2008, 18:14    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)