Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GLIMRENDE BISERIE (18.02.06 )

Det norske Fantomet-heftet er mer enn Fantomet. En rekke gode biserier trykkes i bladet, og blant dem er Jerome K. Bloche. Denne franske albumserien er grunn nok til å kjøpe Fantomet nr. 3/2006.

Av: Kristian Hellesund

Det er lite å se av fransk/belgiske albumtegneserier i norsk språkdrakt for tiden. Asterix, Lucky Luke og Sprint er nok de best kjente med egne, norske albumserier, men en og annen serie henger med som biserier i ulike hefter. En av dem er Jerome K. Bloche, som i Frankrike har vært hovedperson i seksten album. I Norge går denne tegneserien i nedfotografert størrelse i Fantomet, og den er et glimrende tilskudd til heftet.

Det er manusforfatteren Makyo som står bak Jerome K. Bloche sammen med tegneren Alain Dodier. I Fantomet nr. 3/2006 trykkes første del av det fjerde franske albumet ”Passé Recomposé”, som på norsk har fått tittelen ”Skyggen fra fortiden”. Dette er strålende underholdning. Bloche er privatdetektiv, og et oppdrag fører ham til en fransk fiskerlandsby der en fiskebåtreder plages av gamle synder. Jerome K. Bloche er en annerledes detektiv. Den spinkle, unge mannen med briller er en beskjeden og uheldig antihelt, og gang på gang sørger hans evne til å være på galt sted til feil tid for artig lesning og lite heldige følger for hovedpersonen.

Makyo har i ”Skyggen fra fortiden” skrevet et spennende og interessant manus. Han skildrer troverdige mennesketyper, og handlingen bæres sakte men sikkert fremover med innslag av humor. Dodier tegner meget godt i en forenklet, realistisk stil, og kombinasjonen gjør at det er vanskelig å legge fra seg heftet under lesingen av Jerome K. Bloche. Det er lett å like tegneserien, og selv om man ikke liker Fantomet kan det anbefales å plukke opp heftene der Bloche er med. Tegneserien er verdt det, selv om man må vente til Fantomet nr. 4/2005 for å få med seg avslutningen på akkurat dette franske albumet.

Jerome K. Bloche: ”Skyggen fra fortiden” del 1.
I: Fantomet nr. 3/2006
68 sider
30 kroner
Egmont Serieforlaget

(Teksten er tidligere publisert gjennom Laksevåg forlags syndikasjonstjeneste.)

divider
  1. Nei, det er ikke noe tilbake til fortiden, vente til Fa ¤/2005!
    Fortsettelsen kommer i morgen i Fa 4/2006, og serien anbefales på det beste.


    Bjoulv    19. February 2006, 21:06    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)