Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GRØSS, GRU OG JERV (30.05.08 )

Marvel Spesial nr. 5/2008 fokuserer på Wolverine. Her får man avslutningen på Wolverine-historien påbegynt i årets første hefte samt en ekte grøsser med manus av David Lapham.

Av: Kristian Hellesund

Manusforfatter David Lapham står sammen med tegneren David Aja bak skumle stemninger i historien “Blodet og sorgens hus” i Marvel Spesial nr. 5/2008. Dette er en annerledes Wolverine-historie som fører X-mutanten til en alt annet enn idyllisk amerikansk småby. Ajas røffe tegnestil kombinert med spennende perspektivbruk lager en grufull og dyster atmosfære, der Wolverines oppgjør med en robot er en av ingrediensene. Joda, denne anmelder har lest bedre historier med Wolverine, men denne er såpass spesiell at det er verdt å plukke opp heftet.

Hovedhistorien i Marvel Spesial nr. 5/2008 er standard superheltvare og siste del av en saga vi så langt har fått følge gjennom to Marvel Spesial-hefter i år. Slåsskampen mellom Wolverine og Captain America er høydepunktet sammen med ny innsikt i mutantens liv. Historien blir et lite antiklimaks i forhold til den litt mer intense oppbygningen, men samtidig er dette en god motvekt til Lapham/Aja-grøsseren.

Dette heftet passer nok best for fansen, men tegneserieinteresserte som ellers ikke kjøper superhelttegneserier bør ta en kikk på grøsserhistorien. For øvrig er Marvel Spesial på vei til å bli et mer innholdsrik blad. Inne i utgivelsen loves det at “heretter blir bladene tykkere” og at en ny føljetong fra det amerikanske Wolverine:Origins er på vei. Det blir spennende å se hva som er på gang.

Marvel Spesial nr. 5/2008
USA: Wolverine:Origins nr. 5 og Giant-Size Wolverine nr. 1
68 sider
49,50 kroner
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)