Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

X-9 MED SACCO ( 3.06.08 )

Et nytt nummer av Agent X-9 er i salg. Hva mener Serienetts anmelder om utgivelsen?

Av: Frank Flæsland

Foruten gamle kjenninger som Modesty Blaise av O’Donnell og Colvin, Spaghetti Brothers av Trillo og Mandrafino, Johnny Hazard av Frank Robbins og Agent (X9) Corrigan av Goodwin og Williamson, inneholder også bladet en 5-siders historie om President Harding og “Ohio-banden” av Joel Rose og Joe Sacco.

Historiene om Corrigan og Johnny Hazard denne gangen virker i utgangspunktet ganske like, begge skal levere tilbake en talisman til overtroiske stammer. I det ene tilfellet er denne krigsbytte i Afrika, mens det dreier seg om en indianerstamme i Sør-Amerika i det andre. Heldigvis er det så mange andre ulikheter i historiene at dette ikke virker for påtrengende.

Modesty Blaise og Willy Garvin skal denne gang hente ut en elefant fra Russland før jernteppets fall. Denne er beslaglagt for å insemineres med opptint sæd fra en mammut…

Spaghetti Brothers inneholder en variasjon over filmen “It’s a wonderful life”, der hovedpersonen som tror at hans liv har vært forgjeves, får se hvordan verden hadde vært uten ham.

Historien om President Warren G. Harding og “Ohio-banden” (under vignetten “Bøllete, Brutale banditter”) er det jeg fant mest interessant i dette nummeret. At Harding og medhjelperne hans skulle kunne innkassere mer enn 300 millioner dollar (i 1923) på noen få år er nærmest ubegripelig, selv om de ble avslørt ganske raskt. Om denne versjonen av historien ikke er korrekt i en del detaljer (f.eks. var konen Florence aktivt med i presidentkampansjen hans), er det likevel interessant å se hvordan disse gribbene opptrådte den gangen.

PS: XIII er tilbake i X-9 i nummer 7.

Agent X-9 nr. 6/2008
100 sider
41 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)