Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ANGST OG MORSOMHETER (23.07.08 )

Ut fra det norske M-heftet og inn i egen bokutgivelse krabber Nina Hemmingsson. Det er en forandring som kler den svenske serieskaperen.

Av: Kristian Hellesund

I Sverige er det leserne av Pondus-heftet som får se Nina Hemmingsson boltre seg med vitsetegningene sine. Her til lands har serieskaperen inntatt bladet M, og nå er Hemmingsson aktuell med egen samlebok, Jeg er kjæresten din nå, fra Schibsted Forlag.

I Jeg er kjæresten din nå får vi se Nina Hemmingsson både som vitsetegner og serieskaper. Hun er rå og kompromissløs i sin tegnestil. Her går det i bevisste tegninger med et naïvistisk preg. Mange vil nok bli jaget bort av tegnestilen hennes, men enruterne og tegnneseriene utgjør en spennende helhet der tekstene lager en interessant ramme rundt Hemmingssons visuelle uttrykk. Det blir litt som Inga Sætres Møkkajentene, der stilen kan ødelegge for leseopplevelsen.

Nina Hemmingsson går rett på sak i enruterne sine. Hun er en dyktig satiriker som spiller mye på angst og hverdagsproblematikk. Det er ikke alt som er like morsomt, men Hemmingssons vitsetegninger og tegneserier skaper like fullt rom for ettertanke. Hun setter spørsmålstegn ved det trivielle, og hennes til tider meget humotistiske skråblikk gjør vitsetegningene verdt å se nærmere på.

Men det mest interessante i Jeg er kjæresten din nå er tegneserienovellen “Vinnie Vincent har sluttet i Kiss” er en spennende og lesverdig oppvekstskildring. Venninneflokken med Kiss-interesse skildres med varme og intensitet samtidig som tenåringsangsten hele tiden ligger i bakgrunnen. Det samme ser vi i kortere tegneserieavsnitt der Hemmingsson går i dybden i ulike trivialiteter.

Jeg er kjæresten din nå er en etterlengtet utgivelse her til lands. Bruddstykkene vi er avspist med i M-heftet gir stadig mersmak, og det får vi i denne utgivelsen.

Nina Hemmingsson: Jeg er kjæresten din nå
ISBN 978-82-516-3018-4
128 sider
179 kroner
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)