Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SMAKEBITER AV MORO (19.02.06 )

Vitsetegningene til Gary Larson er basis for et hefte med flere morsomme tegneserier. I disse dager er Larsons gale verden ute med en vinterspesial, der seriene fra månedsheftet presenteres i albumform.

Av: Kristian Hellesund

Larsons gale verden Vinterspesial 2006 er i salg. I stedet for et album der vitsetegningene til Gary Larson samles, inneholder denne utgivelsen også smakebiter av de ulike seriene fra Larson-heftet. Gary Larson er som alltid veldig vittig. Tegningene kler albumformatet på sidene der fire vitsetegninger presenteres på en side. På sidene der én enkelt tegning byr seg frem, føles tegningene altfor store for formatet. Den motsatte følelsen får man fra en tresiders historie med Kollektivet. Den gjør seg veldig godt i albumformat, og streken til Torbjørn Lien er ypperlig i denne størrelsen. Da er det synd at historien ikke er blant de bedre han har laget. Den har noen små morsomheter, men det stopper der.

Men det er mer i albumet. Opus av Berkeley Breathed er som alltid glimrende. Denne gangen er det unge Oliver som setter i gang latterlighetene ved å finne opp en kur mot skallethet, og over seks sider settes lattermusklene på prøve gang på gang. Dilbert skuffer heller ikke, og det gjør heller ikke stripene med Fuzzy. Der møter vi katten Bucky, som er mer morsom enn Pusur har vært de siste tyve årene, mens FoxTrot sørger for forsiktig fnising her og der uten at det blir noen solide latterutbrudd.

Som smakebit på hva heftet Larsons gale verden byr på, er denne vinterspesialen et OK kjøp. Et og annet latterbrøl kan den også by på, men mye av innholdet er på det jevne.

Larsons gale verden: Vinterspesial 2006
36 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

(Teksten er tidligere publisert gjennom Laksevåg forlags syndikasjonstjeneste.)

divider
  1. pusur e såklart bedre en den drit katten!


    ida!!!!    23. May 2010, 20:46    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)