Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

LAUVIK ER TILBAKE (23.07.08 )

Lars Lauvik og tegneserien Eon er aktuelle med et nytt tegneseriealbum. I Død og fordervelse kan man blant annet lese en rekke av Lauviks bedre Eon-striper og en nyskrevet spesialhistorie.

Av: Kristian Hellesund

Mens fellesferien nærmer seg slutten, inntar Eon bladhyllene med eget album. Død og fordervelse samler den nytegnede spesialhistorien med samme navn og flere stripesekvenser som ble trykt i tegneserieheftet Pondus i 2007.

Serieskaperen Lars Lauviks store styrke utover gode tegneferdigheter, er en uforutsigbar og stor idérikdom i manusarbeidet. Det ser vi tydelig i stripesekvensene. Man vet aldri hvor historierekkene ender fra stripe til stripe, og det er ofte de mest absurde poenger og gags som skaper humoren i Lauviks tegneserier. I dette albumet kan vi tydelig se dette i for eksempel stripesekvensene fra fjorårets valg, der Jens Stoltenberg får en uventet medhjelper eller stripene der viktige deler av persongalleriet skal på flytur.

Nok en gang slår også Lars Lauvik til i en lengre historie. Han har tidligere vist at han fungerer utmerket som serieskaper utover stripeformatet, og det gjelder også i tittelhistorien i dette albumet der Tetra møter Mannen med ljåen. Spennende og godt utført sidelay-out, dyktig og god fremdrift i historien kombinert med artige, humoristiske poenger gjør dette til en lesverdig historie.

Død og fordervelse fungerer utmerket som lesning i sommervarmen. Dette er Lars Lauvik og Eon av sedvanlig, høy klasse.

Eon: Død og fordervelse
Av: Lars Lauvik
ISBN 978-82-429-3953-1
52 sider
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)