Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MIDT PÅ TREET ( 6.08.08 )

Ellen Bergheims vitsetegninger Nonsens har tatt turen ut av heftene til Schibsted Forlag og inn i eget album. Hva mener Serienetts anmelder om utgivelsen?

Av: Kristian Hellesund

Nonsens av Ellen Bergheim har etter hvert fått noen år på baken. Enruterne ble opprinnelig laget til Dagbladets tegneseriekonkurranse i 2003, og siden har Nonsens figurert som biserie i hefter som Larsons Gale Verden og Tommy & Tigern. Bergheim har også laget andre tegneserier for utgivelser som Smult og Forresten, og barnetegneserien Bortenfor bøkene ble utgitt av Jippi forlag for et par år siden.

For tiden finner man Nonsens i M-bladet, der Ellen Bergheim vanligvis får slå seg løs over to sider. Nå er tiden inne for eget album med Nonsens, og førsteinntrykket er positivt. Bergheim har valgt en enkel men bevisst stil til vitsetegningene sine. Streken er effektiv, og Nonsens har fått et eget og gjenkjennelig uttrykk.

I likhet med enrutekolleger som Frode Øverli (Rutetid), Lars Lauvik (Oppgulp) og Knut A. G. Hauge (Mille!) er det ofte ordspill og språklige vrier på uttrykk som er basisen for vitsene i Nonsens. Ellen Bergheim kombinerer dette med enkelte slapstickelementer. Hun er oppfinnsom, men det er sjeldent poengene kommer over humrestadiet. Dessverre – for her og der er det flere humoristiske gullkorn innimellom det mindre morsomme.

Det er flott at Schibsted Forlag gir Nonsens en sjanse i albumform, men som utgivelse blir dette mer på det jevne. Ellen Bergheim har et fint grafisk uttrykk, men det er dessverre ikke nok å le av i denne utgivelsen. Men kanskje neste gang?

Nonsens
ISBN 978-82-516-3314-7
36 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)