Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

EDDERKOPP I STORFORM (23.02.06 )

De norske superheltheftene fortsetter med høy kvalitet i 2006. I Spider-Man nr. 2/2006 imponerer Frank Cho nok en gang med sin flotte strek.

Av: Kristian Hellesund

Skal man starte som superhelttegneserieleser, er det ikke det verste tidspunktet akkurat nå. Genrens hovedhefte i Norge, Spider-Man, er preget av spennende historier og gode tegninger. Mark Millar er en utmerket manusforfatter, og i Spider-Man nr. 2/06 er han tilbake med nok en historie. Denne gangen er det avslutningen av en fortelling der Venom dukker opp som edderkoppmannens motstander. Historien er spennende og har både humor, melodrama og spenning.

Utgangspunktet for fortellingen er interessevekkende. Den opprinnelige menneskelige halvdelen av Venom, Eddie Brock, er døende. Dermed selger han den utenomjordiske symbioten til høystbydende, og en ny Venom er skapt. Heftet dreier seg først og fremst omkring kampen mellom Spider-Man og den nye Venom, men vi får også fortsettelser på en del andre hendelsesforløp som har vært igangsatt i tidligere utgaver av det norske Spider-Man-heftet.

Tegneransvaret er delt også i dette Spider-Man. Tegnerekteparet Terry og Rachel Dodson tar seg av den ene delen, mens Reservatet-skaperen Frank Cho tar seg av den andre. Dodson-ekteparet gjør enda en utmerket tegnerjobb, men i samme hefte som Cho kommer de til kort. Han har en flott strek, og sidelayouten er særdeles spennende. Handlingen drives videre med interessante perspektivskifter og utradisjonelle virkemidler. Hvem skulle tro at Frank Cho for mange er synonymt med en humoristisk stripeserie?

De norske superhelttegneserieheftene har fått en flott start i 2006. Det er høy kvalitet både i Spider-Man og X-Men, og man får håpe at disse kan skape større interesse for genren slik at flere utgivelser kan dukke opp.

Spider-Man nr. 2/2006
52 sider
USA: Marvel Knights: Spider-Man 7-8
33 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)