Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FROM HELL KOMMER (19.08.08 )

Den norske utgaven av Alan Moores From Hell nærmer seg utgivelse. Fra utgiveren Faraos Cigarer opplyses det at utgivelsen ankommer Skandinavia i slutten av september.

Av: Kristian Hellesund

En av 1800-tallets store kriminalmysterier i Storbritannia er Jack the Ripper-drapene. Mordene på de fem prostituerte i Whitechapel i 1888 har mang en gang blitt utgangspunkt for litterære verk, og blant dem er tegneserieromanen From Hell av Alan Moore (manus) og Eddie Campbell (tegninger). From Hell ble opprinnelig gitt ut i ti deler i perioden 1989-1996, og utgivelsen ble belønnet med Eisner-prisen i 1993. Den vant også kritikerprisen under tegneseriefestivalen i Angoulême i 2001.

I høst er From Hell aktuell i norsk språkdrakt fra det danske forlaget Faraos Cigarer. Direktør Sivert Ibbo i forlaget opplyser til Serienett at utgivelsen er trykt og forventes til København 21. september. From Hell kommer i to norske utgaver på 604 sider. Den ene er i flexcover og vil koste 398 kroner. I tillegg lages det en nummerert, innbundet luksusutgave i egen kassett. Denne er signert av begge serieskaperne og er kun trykt i 160 eksemplarer. Luksusutgaven vil ha en veiledende utsalgspris på 1295 kroner.


Faraos Cigarers norske reklameplakat for From Hell.

divider
 1. Jess! Jess! Jess!

  Dette er stort :-D


  Jonas Larsen    19. August 2008, 22:26    #
 2. Jeg har set prøvetrykket til den danske hardcover-udgave. Den norske bliver sikkert ikke anderledes, så jeg kan kun sige: Det er virkelig stort!!!


  Erling Søby    20. August 2008, 11:17    #
 3. Hvor kan man få kjøpt Faraos Cigarers norske utgivelser?


  Tor K,    21. August 2008, 22:21    #
 4. Outland vil føre From Hell


  OUTLAND PR    27. August 2008, 19:05    #
 5. Ser på seriejournalen.dk at faraos Cigarer ikke er fornøyd med prøvetrykk nr. 2 av From Hell. Dermed tar det enda noen måneder før vi kan forvente denne etterlengtede trykksaken.


  Øyvind B    30. August 2008, 14:32    #
 6. Kanskje jeg blir upopulær nå, men er det flere enn meg som har litt problemer mer Eddie Campbells tegninger? Mange sier at han er dyktig til å skape stemninger, ja vel, men jeg har en tendens til å henge meg opp i at ansiktene ofte ser rare ut, og at hans anatomiske skildringer ofte virker amatørmessige.


  Magne Taraldsen    4. September 2008, 08:19    #
 7. Har nå endelig fått tak i den norske utgaven av From Hell og en lang og etterlengtet lesestund er muliggjort for vinterferien.
  Litt vemodig at den norske oversettelsen er gjort av Jon Sveinbjørn Jonnson.


  Øyvind B    4. February 2009, 19:44    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)