Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

UNIKT TEGNESERIETILBUD (24.02.06 )

En rekke fritidsaktiviteter kan man finne over hele landet, men det er kun i Bergen det finnes et fast tegneseriekurs for ungdom. Tegneserieforeningen i Bergen står bak Tegneloftet, der unge tegnere kan få veiledning og råd til videre utvikling.

Av: Kristian Hellesund

Etter noen års drift er Tegneloftet på Ungdomshuset 1880 blitt et jevnlig tilbud for ungdom i bergensdistriktet. Det er Tegneserieforeningen i Bergen som står bak tiltaket, og Åsne Helleve er kursleder.
-Dette er en plass der unge kan komme for å lære å tegne, forteller hun.
-Tegneloftet er åpent for alle. Der er et tilbud vi mener har manglet her i Bergen. Håpet er at vi skal få folk til å fortsette med tegning og få dem til å utvikle seg videre, legger hun til.

For tiden er det rundt ti tegnere som møter frem hver torsdag. Helleves oppgave er å se til at de lærer det grunnleggende og får den veiledning de trenger.
-Vi har både tiåringer og tyveåringer her. Det er forskjellig hva slags tegneserier de arbeider med. Litt av jobben vår er å tilpasse undervisningen til de ulike ferdighetene de har, forteller kurslederen.

Fra Tegneloftet har noen tatt skrittet videre til utgivelser i tegneseriehefter. I fjor debuterte blant annet tegnelofttegnerne Anette Aga og Ann Charlotte Boga i bladet Baddis, som distribueres til bladhyller over hele landet. Begge disse tegnerne er i den alderen der mange legger blyanten på hyllen, og Helleve håper at man gjennom Tegneloftet kan fange opp en del tegnertalenter som ellers ville gitt seg.
-Det er viktig at en stor by som Bergen har et slikt tilbud. Ellers slutter mange med tegning når de er 18-19 år, avslutter Åsne Helleve.

(Teksten er tidligere publisert gjennom Laksevåg forlags syndikasjonstjeneste.)

divider
  1. hei jeg heter linnea espevik(12 år)og har tegnet så lenge jeg kan huske. jeg simpelthen elsker å tegne. Jeg har hørt så mye positivt om tegneloftet og håper at jeg kan komme å møte andre som liker å tegne og få noen råd om hvordan jeg kan bli flinkere til å tegne. Er det plass til meg og når kan jeg komme på torsdagene
    Hilsen linnea


    linnea    30. August 2007, 20:46    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)